Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό – Βαρύ το κατηγορητήριο εναντίον του

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό – Βαρύ το κατηγορητήριο εναντίον του

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (10.12.2023) ο δράστης της επίθεσης στου Ρέντη, ο οποίος πέταξε την φωτοβολίδα που χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Πρόκειται για 18χρονο ο οποίος μάλιστα ομολόγησε ότι αυτός ήταν που πέταξε τη φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο του Ρέντη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό. Ο 31χρονος αστυνομικός έκτοτε δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σημειώνεται πως ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες που αρνήθηκαν να δώσουν DNA στην αστυνομία.

Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού

Η επίθεση ήταν οργανωμένη, όπως προκύπτει από την ομολογία του 18χρονου. «Πήγαμε στο γήπεδο για να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς», κατέθεσε, μεταξύ άλλων. Οι Αρχές αναζητούν το άτομο που έδωσε τη φωτοβολίδα στον 18χρονο καθώς όπως εικάζεται, ο ίδιος μαζί με άλλα 2-3 άτομα, που ήταν έξω από γήπεδο, ήταν οι «ενορχηστρωτές» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών.

Ο 18χρονος είχε «προδοθεί» από όσα αποκάλυψε για την πράξη του σε άλλον ύποπτο. Οι αρχές συνέλαβαν τον 18χρονο το Σάββατο το βράδυ ο οποίος εν συνεχεία ομολόγησε με λεπτομέρειες για το πώς έγινε το περιστατικό. Είναι Έλληνας φέρεται να ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ δεν έχει, όπως λένε αστυνομικές πηγές, ποινικό παρελθόν.

Το Βαρύ το κατηγορητήριο εναντίον του περιλαμβάνει και το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της απόπειρα ανθρωποκτονίας για τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 18χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ένας μεγαλύτερος του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε πώς να το κάνει, ούτε πώς να την πετάξει.

Την έριξε ευθεία βολή, η φωτοβολίδα έκανε γκελ στο οδόστρωμα και κατέληξε στο πόδι του αστυνομικού. «Είδα τον αστυνομικό να πέφτει κάτω», παραδέχτηκε ο 18χρονος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς.

Καυχιόταν για την πράξη του

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν μετά την επίθεση στον αστυνομικό, ο νεαρός καυχιόταν σε άλλους οργανωμένους οπαδούς πως «την έπεσαν σε αστυνομικούς» και μάλιστα ο ίδιος πέτυχε και έναν.

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό», είπε ο 18χρονος χούλιγκαν σε άλλους οπαδούς, όταν επέστρεψε εντός του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, λίγα λεπτά αφού είχε λάβει μέρος στα επεισόδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΟPEN.

Είναι η παραδοχή του εγκλήματος, που σιγά – σιγά άνοιξε τον δρόμο, για να φτάσουν οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ, στον δράστη, να τον προσαγάγουν και να αποσπάσουν την ομολογία του.

Συγκεκριμένα, το άτομο το οποίο άκουσε την ομολογία του δράστη ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» για να βρεθεί ο δράστης. Πρώτα οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτό το πρόσωπο και εκείνος τους περιέγραψε με ακρίβεια όλα όσα είπε ο 18χρονος.

Η ώρα της σύλληψης

Μετά τις εκατοντάδες προσαγωγές που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Πέμπτης, ενεργοποιήθηκε άμεσα το δίκτυο πληροφοριοδοτών και κάποιοι από αυτούς έδειξαν τον δράστη, ο οποίος λίγη ώρα αφότου πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ, ομολόγησε την δολοφονική πράξη του.

Αφού οι Αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, μετέβησαν στο σπίτι της φίλης του όπου διέμενε ο 18χρονος και τον συνέλαβαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Στη συνέχεια παραδέχτηκε την πράξη του λέγοντας πως κάποιος με full face του έδωσε στην ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, χωρίς ωστόσο να δει το πρόσωπό του.

Οι Αρχές, παρέλαβαν επίσης από το σπίτι του 18χρονου ρουχισμό του προκειμένου να γίνει σύγκριση των αποτυπωμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ μιας και ο 18χρονος ήταν από τα άτομα που έδωσαν δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες.

Τι είπε στην ομολογία

Ο 18χρονος  περιέγραψε αναλυτικά στην ομολογία του την στιγμή της ρίψης της φωτοβολίδας έξω από το κλειστό.

Σύμφωνα με το OPEN, είπε στους αστυνομικούς ότι επιτέθηκε κατά της διμοιρίας με μία ομάδα 25 ατόμων, ενώ υποστήριξε ότι έλαβε εντολές από μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο με fullface.

Στην ομολογία του κατέθεσε πως το πρόσωπο αυτό τους έδωσε ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ, πέτρες και ξύλα, καθώς και την εντολή για να γίνει η επίθεση.

Πατέρας 18χρονου: «Κατέστρεψε τη ζωή του»

«Κατέστρεψε τη ζωή του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο πατέρας του 18χρονου, κάνοντας γνωστό ότι στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και ο μικρός του γιός, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

Όπως είπε: «Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του».

Την ίδια ώρα, ο 31χρονος αστυνομικός συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και τους συναδέλφους του.

Οι γιατροί τον παρακολουθούν συνεχώς και, σύμφωνα με τον παππού του, που μίλησε στο MEGA, η αιμορραγία που παρουσίαζε έχει σταματήσει.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....

Ηλεκτρονικές κλήσεις αντί για χάρτινο μπλοκάκι – Θα έρχονται στο gov.gr

Οι αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η Τροχαία αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη τάση προς την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών. Αντί για τα παραδοσιακά...

Ο Νίκος Καρβέλας ξεσπά: «Αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπεύσουμε τη φτώχεια»

Ο Νίκος Καρβέλας εξαπολύει έναν οργισμένο κατηγορηματικό λόγο κατά της θρησκείας σε ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube. Υποστηρίζει ότι η καταπολέμηση της φτώχειας...

Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων για selfies

Στη Χαλκιδική αποκαλύφθηκε ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώων, με θύματα δύο παπαγάλους. Οι αρχές ενεργώντας βάσει καταγγελίας από δημότη της περιοχής, επισκέφθηκαν την τοποθεσία...