Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Σάλος στην Ιταλία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο υπουργός Γεωργίας που σταμάτησε τρένο για να… κατέβει

Σάλος στην Ιταλία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο υπουργός Γεωργίας που σταμάτησε τρένο για να… κατέβει

«Δεν θα αποφύγω τον διάλογο στο κοινοβούλιο , αλλά δεν παραιτούμαι», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας μετά το σάλο που έχει προκληθεί για τη «στάση εκτός προγράμματος» του τρένου στο οποίο επέβαινε.

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα αναφέρθηκε σήμερα στην είδηση της στάσης «εκτός προγράμματος», που πραγματοποίησε τρένο λίγο έξω από την Ρώμη ώστε να μπορέσει να κατέβει και να μεταβεί εγκαίρως σε εκδήλωση κατά της μαφίας έξω από την Νάπολη.

Πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως και η αντιπολίτευση στο σύνολό της, κατηγόρησαν τον Λολομπρίτζιντα για ιδιωτική χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σήμερα, ο Λολομπρίτζιντα απάντησε ότι «δεν πρόκειται να παραιτηθεί», αλλά, «όπως και στο παρελθόν, και αυτή την φορά δεν πρόκειται να αποφύγει τον διάλογο στο κοινοβούλιο».

«Κατέβηκα από το τρένο για να πάω να δουλέψω, όχι για να κάνω διακοπές ή να πάω να συναντήσω την οικογένειά μου. Έδρασα υπέρ του συμφέροντος του ιταλικού κράτους, για να το εκπροσωπήσω στην περιοχή Καϊβάνο, στον ιταλικό Νότο», ολοκλήρωσε ο Λολομπρίτζιντα, ο οποίος είναι γαμπρός της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Υπενθυμίζεται ότι στο Καϊβάνο η παρουσία της τοπικής μαφίας, της Καμόρρα, είναι ισχυρότατη και το ιταλικό κράτος προσπαθεί να αντιδράσει για να σταλεί το μήνυμα ότι η νομιμότητα μπορεί να υπερισχύσει.

«Τόσο οι σιδηρόδρομοι όσο και ο υπουργός Γεωργίας έδωσαν όλες τις αναγκαίες εξηγήσεις. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λήξει» δήλωσε, τέλος, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη που είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Αυτά τα ίχνη αποκαλύπτουν πολλές φορές πόσα χρήματα...

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...

Τραγωδία στην Ινδία: 121 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής στην Ινδία την Τρίτη (2/7) ήταν συνέπεια της υπερβολικής παρουσίας κόσμου σε σχέση με...

H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αρραβωνιάστηκε τον αμφιφυλόφιλο σαμανό εραστή της

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας με τον αμφιφυλόφιλο σαμάνο αρραβωνιαστικό της, Ντουρέκ Βέρετ, πλησιάζει. Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Αυγούστου...