Μητσοτάκης: Θα εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες του προϋπολογισμού για να στηρίξω τους πιο αδύναμους συμπολίτες

Ως εντολή για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου μετέφρασε νωρίτερα από τα Καμένα Βούρλα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους πολίτες. Επέμεινε πως το κυβερνών κόμμα δεν ασχολείται με τα εσωτερικά άλλων κομμάτων, αναφέρθηκε εκτενώς στις κυβερνητικές παρεμβάσεις με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και σούπερ μάρκετ της περιοχής, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους και πολίτες για τις πρωτοβουλίες «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και «Καλάθι του Νοικοκυριού». Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες του οδικού άξονα, που συνδέει τον Μπράλο με την Άμφισσα.

Στο ξεκίνημα της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πρόδρομες εργασίες και πλέον η ανάδοχος εταιρεία αρχίζει τη διάτρηση του τούνελ που παρακάμπτει πλέον όλο τον ορεινό όγκο.

Αφού ευχαρίστησε στον χαιρετισμό του τους πολίτες για το ποσοστό ρεκόρ που έδωσε η περιοχή στη Νέα Δημοκρατία, ξεπερνώντας το 50%, ανέφερε πως «το 41% των βουλευτικών εκλογών είναι εντολή για επιτάχυνση των μεγάλων αλλαγών και για παρεμβάσεις οι οποίες διαρκώς θα κάνουν τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη». «Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα το έχω ενστερνιστεί απόλυτα και εγώ και οι συνεργάτες μου και ξέρουμε ότι πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα αυτή την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών. Διότι, τελικά, εσείς θα είστε οι κριτές της αποτελεσματικότητας της πολιτικής την οποία εφαρμόζουμε» τόνισε.

«Εμείς είμαστε αυτοί που, αξιολογώντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού, και χωρίς να ξεφύγουμε ούτε δεκαδικό ψηφίο από τους στόχους που έχουμε θέσει, μπορούμε και επιστρέφουμε το υπερπλεόνασμα της ανάπτυξης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Είχα πει πριν από δύο μήνες ότι θα εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες του Κρατικού Προϋπολογισμού για να στηρίξω τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, που ξέρω πόσο παλεύετε όλοι σας με την εισαγόμενη ακρίβεια. Και πράγματι, όταν είδαμε τα στοιχεία του Προϋπολογισμού διαπιστώσαμε ότι έχουμε 350 εκατομμύρια ευρώ να δώσουμε τα Χριστούγεννα για να στηρίξουμε οικογένειες με παιδιά, συμπολίτες μας με αναπηρία, συνταξιούχους, με μια «ανάσα» στήριξης. Για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους από 1/1/2024. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αυξάνονται, οι φόροι έχουν ήδη μειωθεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας το θέμα της ακρίβεις, δήλωσε πως θα «πολεμήσουμε το «τέρας» της ακρίβειας, με εξαντλητικούς ελέγχους και με σκληρά πρόστιμα, όσο μεγάλες και αν είναι οι εταιρείες που θα χρειαστεί να τα καταβάλλουν».

 

Μητσοτάκης          δυνατότητες προϋπολογισμού  αδύναμοι συμπολίτες