Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες περιφέρειες μένουν «ορφανές» μετά τις 11 αποχωρήσεις – Χάνει και τη Ροδόπη

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες περιφέρειες μένουν «ορφανές» μετά τις 11 αποχωρήσεις – Χάνει και τη Ροδόπη

Έντεκα βουλευτές συνολικά αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς εκπροσώπηση σε έξι περιφέρειες της χώρας

Η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ της ομάδας «6+6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου, που ακολούθησε εκείνη των μελών της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν άφησε μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση με 36 βουλευτές, μετά την ανεξαρτητοποίηση, συνολικά, 11 βουλευτών των δύο τάσεων, αλλά και σημαντικές εκλογικές περιφέρειες της χώρας χωρίς εκπρόσωπο του κόμματος Κασσελάκη.

Η κόντρα με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει πριν καν… την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ αμέσως μετά βγήκαν τα «μαχαίρια», που οδήγησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και στο κύμα αποχωρήσεων στελεχών και μελών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Αναμφίβολα, αυτό που «πόνεσε» περισσότερο είναι η «αιμορραγία» μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, σαν να μην έφτανε ότι έγινε αξιωματική αντιπολίτευση μόνο με 47 βουλευτές μετά τη διπλή εκλογική ήττα και την κατάρρευση των ποσοστών του, πλέον, μετρά μόνον 36, καθώς στους δύο της «Ομπρέλας», Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα που ανεξαρτητοποίηθηκαν αρνούμενοι να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα, προστέθηκαν άλλοι εννέα των «6+6» και, όλοι μαζί, σκοπεύουν να συγκροτήσουν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή.

Έξι οι «ορφανές» περιφέρειες

Ειδικότερα, οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και οι περιφέρειες στις οποίες εξελέγησαν, είναι οι εξής:

Έφη Αχτσιόγλου – Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Δημήτρης Τζανακόπουλος – Α’ Αθηνών

Αλέξης Χαρίτσης – Mεσσηνίας

Νάσος Ηλιόπουλος – Α’ Αθηνών

Σία Αναγνωστοπούλου – Αχαΐας

Μερόπη Τζούφη – Ιωαννίνων

Θεανώ Φωτίου – Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών

Ευκλείδης Τσακαλώτος – Β1 Βορείου Τομέας Αθηνών

Πέτη Πέρκα – Φλώρινας

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ – Ξάνθης

Φερχάτ Οζγκιούρ – Ροδόπης

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η Ροδόπη ήταν η μοναδική περιφέρεια στη χώρα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατακτήσει την πρωτιά στις εθνικές εκλογές.

Πλέον, μετά την αποχώρηση 11 βουλευτών, έξι περιφέρειες μένουν χωρίς εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, συγκεκριμένα, οι περιφέρειες της Α’ Αθηνών, Ιωαννίνων, Μεσσηνίας, Φλώρινας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Επιπλέον, με έναν βουλευτή – από δύο που είχε – παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες του Β1 Τομέα Αθηνών (μένει η Αθηνά Λινού), του Β2 Τομέα Αθηνών (με την Ρένα Δούρου) και της Αχαΐας (με τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο).

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Βενετία βάζει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες

Η Βενετία βάζει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες, η πρώτη πόλη...

Επιδεινώνεται η υγεία του Κάρολου – Προετοιμασίες για την κηδεία του

Επιδεινώνεται η υγεία του Κάρολου - Προετοιμασίες για την...

Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία μας με την Εκκλησία – Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος

Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία μας με την Εκκλησία  Ο Πρωθυπουργός...

Ενημερωτικό Δελτίο

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” – Θα τους πάω μέχρι τέλους (video)

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους  Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 μίλησε...

Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία μας με την Εκκλησία – Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος

Μητσοτάκης: Στενή η συνεργασία μας με την Εκκλησία  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου" στο Δήλεσι Βοιωτίας,...

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: «Η ιεραρχία δεν πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους»

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: «Η ιεραρχία δεν πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους» Για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι «δεν θα κάνουμε αυτό...

Επικριτικός ο Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Επικριτικός ο Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος Επικριτικός απέναντι σε όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας...