Στον εισαγγελέα ο «Δράκος των Εξαρχείων»: Γιατί είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2023

Στον Εισαγγελέα ο φερόμενος ως «Δράκος» των Εξαρχείων» ετών 23 που έχει επιτεθεί σε γυναίκες και στο κέντρο της Αθήνας και στη Γλυφάδα.

Ο 23χρονος με καταγωγή από τη Συρία, συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Κάνιγγος και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δράκος των Εξαρχείων καθόταν αρκετές φορές στην πλατεία Κάνιγγος και παραμόνευε ώστε κάποιο θύμα του να αποβιβαστεί από το λεωφορείο.

Τονίζεται ότι ο δράστης πριν ένα χρόνο είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών, για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών κι ενός κοριτσιού 13 ετών.

Τον Ιούλιο του 2023 το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όρο, όπως ότι θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος, και αυτός φαίνεται να είναι ο ένας λόγος που καρατομήθηκε ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος Ωρωπού.

Γιατί αποφυλακίστηκε ο 23χρονος

Σύμφωνα με την ερτ, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, ο 23χρονος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής παραμονής του στη δομή της Μαλακάσας και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η εισαγγελέας είχε κρίνει επιβεβλημένη την παράταση της κράτησής του για άλλους 6 μήνες λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης του αλλά και του ότι θεωρείται ύποπτος φυγής καθώς είναι άστεγος και δεν έχει μόνιμη διαμονή.

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο τον αποφυλάκισε εκτιμώντας ότι το πλαίσιο ποινής της απόπειρας βιασμού δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της προφυλάκισής του κατηγορουμένου, η δίκη του οποίου έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Με τις νέες προωθούμενες ρυθμίσεις ωστόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η τιμωρία για την απόπειρα βιασμού γίνεται αυστηρότερη, με ποινές που φτάνουν να αντιστοιχούν στο αδίκημα του τετελεσμένου βιασμού, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αποφυλάκισης πριν τη λήξη του 18μηνου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις