Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Στον εισαγγελέα ο «Δράκος των Εξαρχείων»: Γιατί είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2023

Στον εισαγγελέα ο «Δράκος των Εξαρχείων»: Γιατί είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2023

Στον Εισαγγελέα ο φερόμενος ως «Δράκος» των Εξαρχείων» ετών 23 που έχει επιτεθεί σε γυναίκες και στο κέντρο της Αθήνας και στη Γλυφάδα.

Ο 23χρονος με καταγωγή από τη Συρία, συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Κάνιγγος και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δράκος των Εξαρχείων καθόταν αρκετές φορές στην πλατεία Κάνιγγος και παραμόνευε ώστε κάποιο θύμα του να αποβιβαστεί από το λεωφορείο.

Τονίζεται ότι ο δράστης πριν ένα χρόνο είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών, για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών κι ενός κοριτσιού 13 ετών.

Τον Ιούλιο του 2023 το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όρο, όπως ότι θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος, και αυτός φαίνεται να είναι ο ένας λόγος που καρατομήθηκε ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος Ωρωπού.

Γιατί αποφυλακίστηκε ο 23χρονος

Σύμφωνα με την ερτ, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, ο 23χρονος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής παραμονής του στη δομή της Μαλακάσας και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η εισαγγελέας είχε κρίνει επιβεβλημένη την παράταση της κράτησής του για άλλους 6 μήνες λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης του αλλά και του ότι θεωρείται ύποπτος φυγής καθώς είναι άστεγος και δεν έχει μόνιμη διαμονή.

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο τον αποφυλάκισε εκτιμώντας ότι το πλαίσιο ποινής της απόπειρας βιασμού δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της προφυλάκισής του κατηγορουμένου, η δίκη του οποίου έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Με τις νέες προωθούμενες ρυθμίσεις ωστόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η τιμωρία για την απόπειρα βιασμού γίνεται αυστηρότερη, με ποινές που φτάνουν να αντιστοιχούν στο αδίκημα του τετελεσμένου βιασμού, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αποφυλάκισης πριν τη λήξη του 18μηνου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ηλεκτρονικές κλήσεις αντί για χάρτινο μπλοκάκι – Θα έρχονται στο gov.gr

Οι αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η Τροχαία αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη τάση προς την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών. Αντί για τα παραδοσιακά...

Ο Νίκος Καρβέλας ξεσπά: «Αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπεύσουμε τη φτώχεια»

Ο Νίκος Καρβέλας εξαπολύει έναν οργισμένο κατηγορηματικό λόγο κατά της θρησκείας σε ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube. Υποστηρίζει ότι η καταπολέμηση της φτώχειας...

Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων για selfies

Στη Χαλκιδική αποκαλύφθηκε ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώων, με θύματα δύο παπαγάλους. Οι αρχές ενεργώντας βάσει καταγγελίας από δημότη της περιοχής, επισκέφθηκαν την τοποθεσία...

Τι κινδύνους κρύβει η κολύμβηση σε θάλασσα με κεραυνούς – Οδηγίες προστασίας

Οι επόμενες μέρες απαιτούν εξαιρετική προσοχή λόγω της μεταβολής του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, συνοδευόμενες από συχνές αστραπές και...