Αναβλήθηκε το Πειθαρχικό για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Αναβολή για τις 6 Δεκεμβρίου έδωσε ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πρόεδρος Εφετών, Αλέξανδρος Παλούκης στη διαδικασία ελέγχου του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου για αποφάσεις που είχαν να κάνουν με την ανάθεση νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας σε συγκεκριμένους δικηγόρους, αγνοώντας τους νομικούς συμβούλους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Η δικηγόρος Γ. Τατάγια που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη και την πλειοψηφία των παραπεμπόμενων Περιφερειακών Συμβούλων ζήτησε την αναβολή και μόνο ο Γιώργος Ζάψας κατέθεσε – και προφορικά – ξεχωριστό απολογητικό υπόμνημα. Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένου και του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κατέθεσαν κοινό υπόμνημα και επ’ αυτού το αίτημα της κ. Τατάγια ήταν για την μελλοντική κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Παραπομπή του Περιφερειάρχη και των υπόλοιπων στελεχών αφορά την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων δικηγορικών υποθέσεων της Περιφέρειας, σε συγκεκριμένους νομικούς, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια διέθετε δικηγόρους με τους οποίους συνεργαζόταν σε τακτική βάση.

Η υπόθεση του Πειθαρχικού στο οποίο παραπέμπθηκε πρώτος από όλους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης είχε προκαλέσει πολιτική αίσθηση, όταν είχε ληφθεί η σχετική απόφαση από τον πρώην Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη και η ιστορία παίρνει το δρόμο της, με την αγωνία για την εξέλιξή της να αφορά πρωτίστως τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του, όπως αργία από το αξίωμα, έκπτωση κτλ.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις