Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γυμνασίου-Λυκείου «Αριστοτέλης» 2024

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γυμνασίου-Λυκείου «Αριστοτέλης» 2024

Και Επιλογή των Ελλήνων Μαθητών/τριών για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2024

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ενημερώνονται οι μαθητές ότι το ΥΠΑΙΘΑ ενέκρινε:

 

  • τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου “Αριστοτέλης” 2024 για τους/τις μαθητές/τριες των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων ενδοσχολικά σε όλη τη χώρα και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 (12:00-14:00)

 

  • τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου “Αριστοτέλης” 2024 για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄και Β΄ τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, ενδοσχολικά σε όλη τη χώρα και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 (12:00-14:00)

 

  • τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γ’ Λυκείου “Αριστοτέλης” 2024 (α΄ φάση) ενδοσχολικά σε όλη τη χώρα και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 (11:00-14:00)

 

  • τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γ’ Λυκείου “Αριστοτέλης” 2024 (β΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες που θα πρωτεύσουν στην α’ φάση,στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 (09:30-15:30), για την επιλογή των πέντε μαθητών/τριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 54η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2024. που διοργανώνουν από κοινού το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ).

Οι Διαγωνισμοί αυτοί γίνονται, για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους/τις μαθητές/τριες σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου “Αριστοτέλης” 2024 για την Α’ και Β΄ Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού) καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου “Αριστοτέλης” 2024 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 8 Μαρτίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 (για το Γυμνάσιο και Α’, Β’ Λυκείου). Στόχος είναι να μην επιβαρύνεται η διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων αλλά αντίθετα να εμπλουτίζεται και να διευρύνεται με τρόπο δημιουργικό, σύμφωνα πάντα με τους στόχους που τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών.

  • Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024. Για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής είναι η Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου ο Διαγωνισμός Φυσικής Γ’ Λυκείου “Αριστοτέλης” 2024,προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας, θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:

 

  • Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, 11:00-14:00, ενδοσχολικά, στα Λύκεια που θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

  • Η δεύτερη φάση και η επιλογή των πέντε μαθητών/τριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2024 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των πρωτευσάντων/σών στην α΄φάση μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, 09:30-15:30, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι πέντε πρώτοι/ες μαθητές/τριες της δεύτερης φάσης (με την προϋπόθεση ότι θα είναι διαθέσιμοι για τη φάση της προετοιμασίας) θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα (αυτοί ή – κατά σειρά- οι επιλαχόντες/ούσες), η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2024.

Ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων/χουσών μαθητών/τριών και η διαδικασία επιλογής θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους.

Δείτε όλη την εγκύκλιο

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Μεγάλη “βουτιά” στις βάσεις των Πανελληνίων 2024

Σημαντική πτώση αναμένεται να έχουν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για μεγάλη βουτιά στα τρία από τα τέσσερα...

Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου

Οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας κωδικού ασφαλείας (password) για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου τους. Από χθες, Τετάρτη...

Πανελλαδικές 2024: Πτωτική η τάση για τις ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Πτωτική φαίνεται πως θα είναι φέτος η τάση στη διαμόρφωση των βάσεων τουλάχιστον στις από τις τέσσερεις ομάδες Προσανατολισμού,  Θετικών Σπουδών, Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής. Το...

Την πρώτη θέση κατέκτησε Ελληνικό σχολείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής βρέθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 240 μαθητές από 30 ομάδες προερχόμενες από 15 χώρες και επικράτειες, που...