Πρόστιμο μαμούθ σε Johnson & Johnson και Colgate από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τι δήλωσε ο Σκρέκας.

Πρόστιμο 1.672.000 ευρώ σε Johnson & Johnson και Colgate για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμο μαμούθ, ύψους 1.672.000 ευρώ, επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, ενώ ο Κώστας Σκρέκας έκανε και σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

  • Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «Johnson & Johnson ΕΛΛΑΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
  • Πρόστιμο 672.000 ευρώ στην εταιρεία «COLGATE PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

Κώστας Σκρέκας: Τι είπε για τα πρόστιμα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως ανάλογες παραβάσεις δεν θα γίνουν ανεκτές από την κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε πως οι σχετικοί έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιώνθα είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι.

«Είναι πλέον σαφέστατο προς όλες τις πλευρές ότι οποιαδήποτε παράβαση δεν γίνεται ανεκτή. Οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας είναι συνεχείς και αδιάλειπτοι και σε όλες τις περιπτώσεις, όπου διαπιστώνονται παρανομίες, επιβάλλονται πρόστιμα».

«Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χτυπήσει την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να ενισχύσει με όλους τους δυνατούς τρόπους τη λειτουργία της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό προς όφελος των νοικοκυριών και όλων των συμπολιτών μας. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και για το Υπουργείο Ανάπτυξης, η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας είναι ύψιστης προτεραιότητας».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις