Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Θεοχάρης: «Έρχεται» έκτακτο βοήθημα – Ποια τα κριτήρια

Θεοχάρης: «Έρχεται» έκτακτο βοήθημα – Ποια τα κριτήρια

Για «έκτακτο βοήθημα στο τέλος του χρόνου», μίλησε ο Χ. Θεοχάρης – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κύκλους των ελεύθερων επαγγελματιών το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην φορολόγησή τους.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή του Mega όπου και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μετρημένο αλλά αποτελεσματικό.

«Δεν είναι σκληρό το νομοσχέδιο, ίσα ίσα είναι ζυγισμένο, μετρημένο, ήπιο, αναλογικό και αποτελεσματικό. Επικεντρώνουμε στα ζητήματα των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά φέρνει και μια σειρά από διατάξεις για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή», είπε χαρακτηριστικά , ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Η φοροδιαφυγή, από την αρχή έχουμε πει ότι είναι μία από τις 3 – 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις αυτής της τετραετίας. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης και των παιδιών μας», σημείωσε επίσης ενώ σχολίασε:

«Αυτήν την στιγμή δεν εξετάζουμε βελτιώσεις. Κάνουμε τον διάλογο, ακούμε τις όποιες παρατηρήσεις και αντιρρήσεις. Καθ’ όλη τη διαδικασία τη διαβουλευτική, η κυβέρνηση αυτή ακούει, αλλά δε θα αλλάξει ο σκοπός του νομοσχεδίου. Δεν φτάνει να ακούσουμε ότι κάτι δε μας αρέσει, πρέπει να ακούμε και τις εναλλακτικές».

Ο κ. Θεοχάρης στη συνέχεια σημείωσε ότι στη φορολογία των ζευγαριών θα λαμβάνετε υπόψιν και το οικογενειακό εισόδημα.

«(…) Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία πρέπει να τα δούμε και θα τα εξετάσουμε ώστε να πιάσουμε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί κάποιος πραγματικά, εύλογα, να πει ότι είχε λιγότερο εισόδημα».

Έκτακτο βοήθημα τέλος του χρόνου αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε επίσης στην ακρίβεια που έχει καταλήξει βραχνάς για τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ τόνισε επίσης ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μεγάλες πολυεθνικές, βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών. «Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο ίδιος υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους πολίτες στο τέλος του έτους, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει τα πράγματα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι είναι στις πιο ευάλωτες οικονομικές καταστάσεις. Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός», εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε να τους επιστρέψει 241 εκατομμύρια

Η Εφορία ψάχνει να βρει τους φορολογούμενους εκείνους ώστε...

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα...

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα υπολογίζεται το επίδομα ανεργίας

Με βάση το μέσο μισθό της περιόδου απασχόλησης θα...

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια...

Ενημερωτικό Δελτίο

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% – Θα γίνω πρωθυπουργός

Στέφανος Κασσελάκης: Θα μείνω στη χώρα και στο κόμμα 1.000% - Θα γίνω πρωθυπουργός Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «μόνο η βάση μας μπορεί να...

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα

Β. Σπανάκης: Για μας η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτη προτεραιότητα Το εργοτάξιο στο Ελληνικό επισκέφθηκε  ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,...

Εννέα στους δέκα επαγγελματίες επέλεξαν τις χαμηλές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ – Τι σύνταξη εξασφαλίζουν

Εννέα στους δέκα επαγγελματίες επέλεξαν τις χαμηλές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ - Τι σύνταξη εξασφαλίζουν Σταθερά στην πρώτη και πιο οικονομική ασφαλιστική κατηγορία παραμένει η...

Τα δύο “στρατόπεδα” στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη και ποιοι Κασσελάκη

Τα δύο "στρατόπεδα" στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη και ποιοι Κασσελάκη Θέμα ωρών θεωρείται στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται έτοιμη...