Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος του Θεαγενίου θησαύριζε πουλώντας φάρμακο μαϊμού

Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος του Θεαγενίου θησαύριζε πουλώντας φάρμακο μαϊμού, τα χρήματα που επιβεβαιώθηκε ότι εισέπραξε από το 2017 μέχρι την περίοδο της καταγγελίας ξεπερνούν τις 130.000 ευρώ.

Σοκάρουν όσα γίνονται γνωστά για ογκολόγο που υπηρετούσε στο Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι θησαύριζε είτε πουλώντας φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου που δεν υπήρχε, είτε πασάροντας θεραπείες που δήθεν είναι πειραματικές, είτε παίρνοντας «φακελάκια» για να παρακάμψει τη σειρά στα χειρουργεία.

Όπως αναφέρει το voria.gr, στα χέρια του εισαγγελέα ήδη από τον Αύγουστο βρίσκεται η ογκώδης δικογραφία που περιλαμβάνει 29 περιπτώσεις καρκινοπαθών, οι οποίοι εξαπατήθηκαν δίνοντας χρήματα στον 50χρονο γιατρό.

Απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και δεν είχαν ελπίδες να ζήσουν

Τη σειρά των υποθέσεων αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι κλήθηκαν να διερευνήσουν καταγγελία καρκινοπαθούς από τη Χαλκιδική πως ο ογκολόγος είχε ζητήσει το ποσό των 10.000 ευρώ για να φέρει φάρμακο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αντιμετωπίζει τον καρκίνο ακόμη και στα τελευταία στάδιά του, όπως φέρεται να του έλεγε. Μετά τον Αύγουστο του 2022, όταν έγινε δημόσια η καταγγελία, ξεκίνησε έρευνα στο νοσοκομείο και ο γιατρός υπέβαλε την παραίτησή του και έφυγε.

Πήρε πάνω από 130.000 ευρώ – Πώς δρούσε

Η εισαγγελική έρευνα βασίστηκε στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την καταγγελία και οι αδιάφθοροι των σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας σε έρευνα που έκαναν στο νοσοκομείο αλλά και στον γιατρό βρήκαν στοιχεία που σχετίζονται με 29 καρκινοπαθείς οι οποίοι έδωσαν από 300 έως 45.000 ευρώ για να βρουν θεραπεία. Με φάρμακο ή με παράκαμψη της σειράς για χειρουργείο. Όπως επιβεβαίωσε το περιβάλλον της γυναίκας εξαιτίας της οποίας άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης έχει στα χέρια του από τον περασμένο Αύγουστο δικογραφία που αφορά την καταγγελλόμενη δράση του ογκολόγου. Τα χρήματα που επιβεβαιώθηκε ότι εισέπραξε από το 2017 μέχρι την περίοδο της καταγγελίας ξεπερνούν τις 130.000 ευρώ.

Ο 50χρονος είχε διάφορους τρόπους να εξαπατά τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του. Φέρεται ότι απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και δεν είχαν ελπίδες να ζήσουν.

Άλλες φορές έλεγε ότι είχε πρόσβαση σε φάρμακα που έχουν σημαντικά αποτελέσματα, όμως είναι στο στάδιο της δοκιμής και εισέπραττε χρήματα, άλλες φορές ότι υπήρχαν θεραπείες οι οποίες δεν είναι γνωστές, σε ορισμένες περιπτώσεις καταγγέλθηκε ότι εισέπραξε χρήματα δήθεν για να παρέμβει στην έγκριση θεραπειών με ειδικά φάρμακα και αρκετές φορές πήρε «γρηγορόσημο» για να παρακάμψει τη σειρά των χειρουργείων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καρκινοπαθούς από την πλευρά του οποίου καταγγέλθηκε ότι ο γιατρός εισέπραξε το ποσό των 45.000 ευρώ, προκειμένου να του χορηγήσει ειδικό φάρμακο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την υπόσχεση για θεαματικά αποτελέσματα.

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Αντίστροφη μέτρηση για την «εκπνοή» της προθεσμίας στα Τέλη κυκλοφορίας

Αντίστροφη μέτρηση για την «εκπνοή» της προθεσμίας στα Τέλη...

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή Νέο...

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό κώδικα που ήταν χαρά του εγκληματία»

Παύλος Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έναν ποινικό...

Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές σε ΙΚΑ, Δημόσιο,...

Ενημερωτικό Δελτίο

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή

Πατέρας μαθήτριας «εισέβαλε» σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγητή Νέο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Ανατολικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, που βρίσκεται στο...

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», τι λέει για τα περί αιμομιξίας

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», τι λέει για τα περί αιμομιξίας Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί το ζευγάρι και...

Μάτι: Πρόταση εισαγγελέα για ενοχή 9 κατηγορουμένων

Μάτι: Πρόταση εισαγγελέα για ενοχή 9 κατηγορουμένων, καταπέλτης για Μπουρνούς-Απαλλαγή για Δούρου και άλλους 11 Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης κλείνοντας τη διήμερη αγόρευσή του στο...

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/τριας με λίγα κλικ στο gov.gr

Έκδοση βεβαίωσης φοίτησης μαθητή/τριας με λίγα κλικ στο gov.gr Τη δυνατότητα να εκδώσουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο μπορούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες. Διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω...