Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα στη Λιβύη

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα στη Λιβύη μετά το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στη Βεγγάζη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Ελλήνων στρατιωτικών και τον τραυματισμό ακόμα 13 μελών της αποστολής, οι 5 από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας, (18/9) το C-130 που είχε πάει στη Λιβύη για να παραλάβει τους τραυματίες, προσγειώθηκε στην Ελευσίνα. Αμέσως μετά την άφιξή τους σε ελληνικό έδαφος, οι τραυματίες θα μεταφερθούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι σοροί των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος, θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με άλλη αποστολή του C-130.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ήταν σφοδρότατη η μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι νωρίτερα το ΓΕΕΘΑ στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό ανέφερε ότι «στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς».

Ωστόσο διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των οποίων το Reuters και το alarabiya, μετέδωσαν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος κάνει λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.

Από το  δυστύχημα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν ακόμη 15 άνθρωποι, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται τα 55 εργαστήρια συμβουλευτικής σε 41 ΚΠΑ2

Συνεχίζονται από τη ΔΥΠΑ τα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην...

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη για με τις ποινές στο Μάτι: Ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη

"Oκ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ' επανάληψη" τόνισε σε...

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος...

Ενημερωτικό Δελτίο

Παράταση έως 10 Ιουνίου στη διασύνδεση των POS για 7.600 επιχειρήσεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει την παροχή επιπλέον χρόνου διασύνδεσης ΦΗΜ και τερματικών POS σε 7.600 επιχειρήσεις, που διαθέτουν συστήματα, τα οποία, με βάση τα...

Με τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο πάνω από 80 άτομα σε δεξίωση γάμου στο Μεξικό (video)

Με τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο πάνω από 80 άτομα σε δεξίωση γάμου στο Μεξικό Σε εφιάλτη κατέληξε  η δεξίωση γάμου όταν περίπου 80 καλεσμένοι ενός...

Τέλη κυκλοφορίας: Τέθηκε σε λειτουργία το myCar για πληρωμή με τον μήνα

Τέλη κυκλοφορίας: Τέθηκε σε λειτουργία το myCar για πληρωμή με τον μήνα Από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου, τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, μέσω...

Bloomberg: «Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης» (εικόνες)

Bloomberg: «Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης» Αφιέρωμα για το Ελληνικό δημοσιεύει σήμερα το Bloomberg, υπογραμμίζοντας - από τον τίτλο κιόλας του άρθρου - ότι στην Ελλάδα...