Αρχική Ελλάδα Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του Βασίλη Ντούμα και του Δημήτρη Καμπουράκη

Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του Βασίλη Ντούμα και του Δημήτρη Καμπουράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2) έπειτα από επιθέσεις με γκαζάκια έξω από τα σπίτια του συνδικαλιστή της αστυνομίας Βασίλη Ντούμα και του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη σε Κυψέλη και Αργυρούπολη, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε από αγνώστους τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι επιθέσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στις 2:30 τα ξημερώματα.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών.

Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει στην Κυψέλη μίλησε στο Law and Order ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Ο κ. Ντούμας σε δηλώσεις του στο «L&O» τόνισε ότι πρόκειται για «μία τρομοκρατική ενέργεια, μία ενέργεια που έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ευτυχώς είχαμε μόνο υλικές ζημιές και χαίρομαι που είναι περιορισμένες».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στις Δημοκρατίες η ελευθερία του λόγου είναι αυτονόητη» και πως «ο αντίλογος δεν εκφράζεται με τρομοκρατικές και φασιστικές ενέργειες, δεν μας πτοεί σε ό,τι αφορά το λόγο μας και τη δράση μας».

Περιγράφοντας το πώς έγινε το περιστατικό, σημείωσε ότι ήταν περί τις 02:30 τα ξημερώματα όταν έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός στην πυλωτή της πολυκατοικίας και προκλήθηκε φωτιά. Σύμφωνα με τον κ. Ντούμα «ο μηχανισμός εξερράγη κοντά στα λάστιχα παρκαρισμένων αυτοκινήτων, έσπασε μία πόρτα εισόδου και ο κίνδυνος ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά στην πολυκατοικία».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβη άμεσα στο σημείο και έσβησε τη φωτιά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντούμας μάς επεσήμανε πως δεν είχε προειδοποιήσεις.

 

Πηγή: Law and Order, OPEN