Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υπ. Παιδείας για συνέντευξη Τσίπρα: Εγκλωβισμένος σε παρωχημένες αντιλήψεις

Ανακοίνωση με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «εγκλωβισμένος σε παρωχημένες ιδεοληπτικές αντιλήψεις» και «εμπορεύεται φρούδες ελπίδες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο κ. Τσίπρας επιμένει – δυστυχώς – να προσεγγίζει τα ζητήματα της παιδείας με λαϊκισμό και ανευθυνότητα.

Ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Όταν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δεν διορίστηκε ούτε ένας. Ακόμη χειρότερα, όταν ο ίδιος και το κόμμα του καταψήφισαν τους 16.200 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν από την Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ανακοίνωσε ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ. Αδιαφορώντας για το ότι παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν θα είναι σε θέση να αποφοιτήσουν. Αδιαφορώντας για τα χρόνια που θα χάσουν σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική. Αδιαφορώντας για το μέλλον και τη ζωή τους. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραπλανήσει νέους ανθρώπους για να υποκλέψει την ψήφο τους.

Ανακοίνωσε διπλασιασμό της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Όταν το κόμμα του καταψήφισε και πάλι την αύξηση στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων καθώς και την αύξηση συνολικά στην παιδεία κατά 142 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (ήτοι 2,5% αύξηση).

Η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη. Αναβαθμίζεται. Θυμίζουμε στον κύριο Τσίπρα: Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, νέα προγράμματα σπουδών, ελευθερία στην επιλογή βιβλίων, βελτιωτική αξιολόγηση, αναβάθμισή του ρόλου των εκπαιδευτικών, σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, Θεματικά και Πειραματικά ΙΕΚ, Πανεπιστήμια που έχουν επιτέλους λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους.

Μια υπεύθυνη αντιπολίτευση θα στήριζε τις αλλαγές που συντελούνται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και προσφέρουν προοπτική ζωής στα παιδιά μας. Αντί γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος σε παρωχημένες, ιδεοληπτικές αντιλήψεις, δίνει υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εμπορεύεται φρούδες ελπίδες. Παραμένει προσκολλημένος σε πρακτικές που αποδοκιμάζει η κοινωνία. Η «Νέα Αρχή» του κυρίου Τσίπρα συνιστά επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν.

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Καταπέλτης στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού – «Η κυβέρνηση προσβάλει την μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Καταπέλτης στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού – «Η κυβέρνηση προσβάλει την μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη» Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε...

Δεύτερη αγωγή από ομογενή στο Λονδίνο για τη διαρροή email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Δεύτερη αγωγή από ομογενή  στο Λονδίνο για τη διαρροή email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Λίγες ώρες μετά την πρώτη αγωγή κατά...

Χήρα Ναβάλνι: Ο Πούτιν είναι δολοφόνος και γκάνγκστερ

Χήρα Ναβάλνι: Ο Πούτιν είναι δολοφόνος και γκάνγκστερ Δολοφόνο και γκάνγκστερ χαρακτήρισε η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγες στιγμές αφού άσκησε...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τέσσερα ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τέσσερα ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη Για "αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στα Τέμπη, τις υποκλοπές προσωπικών δεδομένων και...