Αρχική Πολιτική Χρυσοχοΐδης για Βίλια: Έχει οριοθετηθεί το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς

Χρυσοχοΐδης για Βίλια: Έχει οριοθετηθεί το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

«Έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σε πλήρη έλεγχο…» είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για τις πυρκαγιές που τις τελευταίες ημέρες που απασχολούν τη χώρα μας, ο κύριος Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ αντίξοες, παρ’ όλα αυτά τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει… Αδιαμφισβήτητα είμαστε όλοι στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Ενισχύσαμε τις δυνάμεις που επιχειρούν. Επιχειρούν 461 πυροσβέστες, 166 οχήματα… Ο στρατός έχει διαθέσει 3 ελικόπτερα και 92 αξιωματικούς. Σήμερα μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 33 μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Μπέριεφ…»

«Θέλω να τονίζω ότι από την πρώτη στιγμή εφαρμόζουμε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, που εξελίσσεται διαρκώς λαμβάνοντας υπόψη τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο πεδίο… Η κινητοποίηση συνεχίζει να είναι μεγάλη… Παρόν ήταν και ο πρωθυπουργός στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού μηχανισμού αλλά και τρίτων χωρών που συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας και τόνισε ότι γίνονται πλέον περιπολίες σε 24ωρη βάση σε δάση, άλση κτλ