Αρχική Ελλάδα 10 χρόνια φυλακή ο πα-ΤΕΡΑΣ που βίαζε για 15 χρόνια την κόρη του...

10 χρόνια φυλακή ο πα-ΤΕΡΑΣ που βίαζε για 15 χρόνια την κόρη του – “Είχα την συναίνεσή της”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ο 55χρονος πατέρας που βίαζε την κόρη του από την  ηλικία των 12 χρόνων μέχρι και τα 27 της χρόνια.

Ο 55χρονος, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2019, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο λέγοντας πως όντως είχε επαφές με την κόρη του ωστόσο ισχυρίστηκε πως ειδικά την περίοδο που ήταν ενήλικη είχε την συναίνεσή της.

Μετά τις καταθέσεις μαρτύρων αλλά και την απολογία του το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ενώ του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 ετών για τον βιασμό και 4 ετών για την αιμομιξία (μετά από συγχώνευση η φυλάκιση γίνεται 10 έτη). Το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα του κατηγορούμενου η ποινή του να ανασταλεί μέχρι το Εφετείο και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρει το Cretapost, η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο χειμώνα και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου όταν η 27χρονη βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε στις αρχές ότι έχει πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα της.

Μάλιστα, τα όσα περιέγραψε στην κατάθεσή της ήταν ανατριχιαστικά. Ο 55χρονος την βίαζε από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων έως και το καλοκαίρι του 2019. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, δεν δίσταζε να την κακοποιεί σεξουαλικά ακόμα και όταν στο δίπλα δωμάτιο κοιμόταν η σύζυγός του.

Μετά τις καταγγελίες ο 55χρονος συνελήφθη από τις αρχές και ενώ αρχικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες τελικώς τις αποδέχθηκε και ομολόγησε.

Ο ίδιος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα και οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως.