Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Νίκος Καρβέλας ξεσπά: «Αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπεύσουμε τη φτώχεια»

Ο Νίκος Καρβέλας εξαπολύει έναν οργισμένο κατηγορηματικό λόγο κατά της θρησκείας σε ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube. Υποστηρίζει ότι η καταπολέμηση της φτώχειας απαιτεί την κατεδάφιση των εκκλησιών, επικρίνοντας την ιδέα ενός Θεού που δεν παρέχει βοήθεια και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει.

«Αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπεύσουμε τη φτώχεια», ξεσπά ο Νίκος Καρβέλας! «Πιστεύετε σε έναν Θεό ο οποίος δε βοήθησε ποτέ, και δε θα το κάνει γιατί δεν υπάρχει», προσθέτει ο μουσικοσυνθέτης.

Στην ανακοίνωσή του, ο Νίκος Καρβέλας καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο οι εξουσίες, συμπεριλαμβανομένης και της δημοσιογραφίας, επηρεάζουν τον πολίτη και τον κάνουν αποδέκτη του κακού. Υποστηρίζει ότι η εκκλησία, αντί να βοηθήσει, συμβάλλει στην αποβολή και στην αποδόμηση του ανθρώπου, αποδυναμώνοντας την κοινωνία.

«Το πρόβλημα είναι η εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο και πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα».

«Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά, να κάνω ένα κόμμα, ψήφισέ με για να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από το πρόβλημα. Πόσοι είναι εκείνοι που θα δεχτούν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που λέει ”θα σε απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται εκκλησία”. Πόσοι είναι εκείνοι που θα πουν ”ναι, αυτό θέλουμε, αυτόν περιμέναμε, αυτός είναι ο μεσσίας μας που θα μας οδηγήσει στη λύση της φτώχιας;”.

Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπευτεί η αρρώστια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα; Κανείς δε θέλει ”Νίκους Καρβέλες”. Θέλει ”Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες”, θέλει τέτοιους ανθρώπους».

Προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα, προτείνει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κινήματος που θα αναδείξει την ανάγκη για απελευθέρωση από την επιρροή της εκκλησίας. Καταλήγει εκφράζοντας την αντίθεσή του προς την αποχαύνωση που προκαλείται από τη θρησκεία, καλώντας τους πολίτες να υποστηρίξουν έναν νέο τύπο ηγεσίας που θα προάγει την ελευθερία και την πρόοδο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για...

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο...

Νέες καταβολές απο 100 έως 280 ευρώ: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το καλοκαίρι, αναμένεται η χορήγηση αναδρομικών ποσών από 100...

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σκιάθος: Κρίσιμη κατάσταση 36χρονης μετά απο υπερβολική δόση χαπιών

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη για μια 36χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση χαπιών....

Ηλεκτρονικές κλήσεις αντί για χάρτινο μπλοκάκι – Θα έρχονται στο gov.gr

Οι αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η Τροχαία αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη τάση προς την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών. Αντί για τα παραδοσιακά...

Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά παπαγάλων για selfies

Στη Χαλκιδική αποκαλύφθηκε ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώων, με θύματα δύο παπαγάλους. Οι αρχές ενεργώντας βάσει καταγγελίας από δημότη της περιοχής, επισκέφθηκαν την τοποθεσία...

Τι κινδύνους κρύβει η κολύμβηση σε θάλασσα με κεραυνούς – Οδηγίες προστασίας

Οι επόμενες μέρες απαιτούν εξαιρετική προσοχή λόγω της μεταβολής του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, συνοδευόμενες από συχνές αστραπές και...