Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

“Μπαράζ” αντιδράσεων από τα κόμματα για την επίθεση Αυγενάκη

Ντόμινο αντιδράσεων έχει προκληθεί από τη δημοσιοποίηση του βίντεο όπου καταγράφεται η χειροδικία κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη. Η εν λόγω αποκάλυψη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις στην κοινή γνώμη και στο πολιτικό σύστημα. Ο ίδιος με δημόσιες τοποθετήσεις του και ανάρτησή του επιχειρήσει να δικαιολογηθεί και μάλιστα δήλωσε έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί από την βουλευτική του ασυλία.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη. «Τώρα οφείλει ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και βεβαίως να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του» σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής 

Σε ανάλογο μήκος κύματος το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού «προϊόν αλαζονείας» και ζήτησε την απομάκρυνσή του, τονίζοντας πως η συγγνώμη του δεν πείθει.

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα. Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει» σημειώνεται.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σφοδρά πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη και από το ΚΚΕ που έκανε λόγο για τραμπουκισμούς του πρώην υπουργού.

Στην ανακοίνωση το ΚΚΕ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο, να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης.

Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγεί κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει «τρελούς» όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο.

Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την «πύλη εξόδου» της βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί”.

Ανακοίνωσή από την Ελληνική Λύση

«Οι εικόνες φρίκης που δείχνουν μέχρι πρότινος κορυφαίο υπουργό και σήμερα βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξυλοκοπεί υπάλληλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα ανελέητο, αδίστακτο και βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς. Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λυτρωθούν οι Έλληνες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Νέα Αριστεράς

«Η καταγγελία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε ήταν συγκλονιστική. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγεί σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου», σημειώνει η Νέα Αριστερά και συνεχίζει:

«Παρ’ όλα αυτά έφυγε ελεύθερος επιβεβαιώνοντας μάλλον αυτό που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων φώναζε: Μη με αγγίζετε, έχω ασυλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη χώρα και τους πολίτες. Με όρους ιδιοκτησίας και αλαζονείας. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ αλλά και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της...

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για...

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο...

Νέες καταβολές απο 100 έως 280 ευρώ: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το καλοκαίρι, αναμένεται η χορήγηση αναδρομικών ποσών από 100...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

Στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για εξηγήσεις ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης καλείται να παραστεί ενώπιον του Σταύρου Καλαφάτη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που...

Σταϊκούρας για Αυγενάκη:«Καταδικάζω οποιαδήποτε εκδήλωση βίας»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας , εξέφρασε απόλυτη καταδίκη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο...

Απάντηση Αυγενάκη: Δεν ήταν ξυλοδαρμός, πήγα να πάρω το τηλέφωνο από το χέρι του

Απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το αεροδρόμιο...