Αρχική Δήμοι Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινούν από τις 8 Ιανουαρίου, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 20 Ιανουαρίου, από τις 9.00 έως τις 14.00, στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου (Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου Τ.Κ.56121). Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο.  Μπορούν  να επικοινωνούν τηλεφωνικά:  2310729274

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προχωρήσει σε δημιουργία Δομής Κοινωνικού Φαρμακείου στα πλαίσια του Ε.Π. « Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»).

Σκοπός του είναι η φαρμακευτική περίθαλψη συμπολιτών του δήμου, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Οι ποσότητες των φαρμάκων που θα διανέμονται θα είναι ανάλογες με τα εκάστοτε διαθέσιμα προϊόντα του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν θα λαμβάνουν υποστήριξη από το Κοινωνικό Φαρμακείου για (1) έτος.

Οι ποσότητες των φαρμάκων που θα διανέμονται θα είναι ανάλογες με τα εκάστοτε διαθέσιμα προϊόντα του Κοινωνικού Φαρμακείου.