Αρχική Συμβασιούχοι «Βοήθεια» στο σπίτι: Οι Θεσμοί εμποδίζουν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

«Βοήθεια» στο σπίτι: Οι Θεσμοί εμποδίζουν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την έμπρακτη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, εξέφρασε με την παρουσία του ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε χθες με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τα προεδρία των εργαζομένων, ο κ. Γ. Πατούλης κατέστησε σαφές ότι η ΚΕΔΕ είναι στο πλευρό των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να υπάρξει μια οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Προγράμματος και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος, θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου καθώς βρίσκονται στην ίδια θέση επί 15 χρόνια και την καταβολή δεδουλευμένων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους ανακοινώθηκε ότι ήδη έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ωστόσο, υπήρξε εμπλοκή, όταν οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η έγκριση της προγραμματικής από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν συμπεριλαμβάνει το πρώτο τρίμηνο του 2018. Αυτό είχε ως συνέπεια οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ζητά τα συναρμόδια υπουργεία να βρουν λύση στο τρόπο πληρωμής των εργαζομένων. Παράλληλα, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τους λόγους που αρνούνται να καλυφτεί η μισθοδοσία για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σε ό,τι αφορά στο πάγιο αίτημά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, μετά και από το σχετικό αίτημα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ο Π. Σκουρλέτης πρότεινε και συμφωνήθηκε την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί διυπουργική συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η ΚΕΔΕ όσο και οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διερευνηθεί το πλαίσιο για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που είναι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος τους ενημέρωσε ότι η ΚΕΔΕ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ζητά  μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι Θεσμοί το εμπόδιο στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Πάντως, χθες με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24,7 ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε  τα εξής: «Αναζητούμε τον κατάλληλο χρόνο και τρόπο για να αποκαταστήσουμε τον πραγματικό χαρακτήρα της εργασιακής τους σχέσης. Διότι όταν ένας εργάζεται για 10-15 χρόνια δεν είναι συμβασιούχος.». Ωστόσο , πρόσθεσε ότι αυτό «προσκρούει στη διάθεση των θεσμών να θεωρηθούν νέες προσλήψεις άρα δεν θα μπορείς να κάνεις προσλήψεις σε άλλους τομείς».

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο Εσωτερικών χθες προανήγγειλε και νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους την ερχόμενη εβδομάδα.