Αρχική Μόνιμοι Τρέχουν 300 προκηρύξεις πρόσληψης γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα

Τρέχουν 300 προκηρύξεις πρόσληψης γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Αυτή τη στιγμή, “τρέχουν” περίπου 300 προκηρύξεις μόνιμης πλήρωσης γιατρών του ΕΣΥ στην 3η και 4η υγειονομική περιφέρεια, οι οποίες καλύπτουν την περιοχή από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και τη Θράκη, τόνισε  ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Γιώργος Κίρκος.

Ανέφερε δε πως υπάρχει ήδη έγκριση για περίπου 120 θέσεις πλήρωσης μόνιμου προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων στα κέντρα υγείας της ίδιας περιοχής, κάτι που είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια στις δυο υγειονομικές περιφέρειες.

«Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν υπάρχουν ανάγκες και έχουν γίνει όλα. Πολλά δεν έχουν γίνει στον τομέα της υγείας, αλλά η απραξία αρκετών χρόνων έχει ξεπεραστεί. Βρισκόμαστε πλέον στην επόμενη ημέρα» υπογράμμισε ο κ Κίρκος και συμπλήρωσε ότι «εκτός από την ανάπτυξη και “αιμοδότηση” με ανθρώπινο δυναμικό στον εθνικό σύστημα της υγείας, μπαίνουμε και στο πεδίο της ποιότητας που είναι αναγκαίο».

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση θέμα: «Δημόσιος Απολογισμός του κυβερνητικού έργου στην Υγεία – βήματα αναβάθμισης του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα – πολιτικές προτεραιότητες στη μεταμνημονιακή περίοδο», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης.

Ομιλητές θα είναι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Γιαννόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Σταμάτης Βαρδαρός.

Οι υπουργοί θα παρευρεθούν νωρίτερα και στην έναρξη της λειτουργίας δύο νέων τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.