Δευτέρα, Μάιος 20, 2019
Αρχική Πολιτική Τόσκας για προσφυγικό: Όλα είναι υπό έλεγχο

Τόσκας για προσφυγικό: Όλα είναι υπό έλεγχο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Όλα είναι υπό έλεγχο», απαντά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στη βρετανική εφημερίδα Guardian με αφορμή ρεπορτάζ της για τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς τον Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου. 

Η εφημερίδα σε εκτενές ρεπορτάζ της αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Έβρου λόγω των αυξανόμενων προσφυγικών ροών, επικαλούμενη και στοιχεία του ΟΗΕ σύμφωνα με τα οποία τον Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 πρόσφυγες.

Επίσης, στο δημοσίευμα υπάρχουν και δηλώσεις του δημάρχου Ορεστιάδας, Δημήτρη Μαυρίδη σύμφωνα με τον οποίο οι «υποδομές υποδοχής που είναι υπερπλήρεις. Τα πράγματα είναι στο όριο να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο. Έρχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε. Η κυβέρνηση έστειλε επιπλέον 120 αστυνομικούς, αλλά αυτό είναι προσωρινό μέτρο και δεν επαρκεί. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Frontex».

 Ο κ. Μαυρίδης αποδίδει την αύξηση των προσφυγικών ροών στον Έβρο στο γεγονός ότι «έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική» και προσθέτει ότι «καθημερινά έχουμε τέσσερα λεωφορεία για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είναι γεμάτα με μετανάστες γιατί αυτοί οι άνθρωποι αφού φτάσουν και καταγραφούν μπορούν να κινηθούν ελεύθερα σε όλη τη χώρα».

Πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντά λέγοντας ότι «είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Όλα είναι υπό έλεγχο».