Αρχική Ελλάδα «Θολό» παραμένει το τοπίο με την επικείμενη επιβολή του Φόρου Διαμονής

«Θολό» παραμένει το τοπίο με την επικείμενη επιβολή του Φόρου Διαμονής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε βαθύ σκοτάδι και σύγχυση βρίσκεται ο ξενοδοχειακός κλάδος σχετικά με την επικείμενη επιβολή του Φόρου Διαμονής.

Τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης οι ξενοδόχοι αναμένουν ακόμα από τους αρμόδιους να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες.

Κοινώς, κανείς από τους εμπλεκομένους δεν γνωρίζει ακόμα πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος. «Να υποθέσουμε ότι, ίσως και λόγω του πνεύματος των εορτών, πιστεύουν ότι η έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού φόρου, η οποία απαιτεί σύνθετες λογιστικές και τεχνικές προσαρμογές, θα ρυθμιστεί με κάποιο «μαγικό» τρόπο;

Ή μήπως ότι η ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης του τεράστιου αριθμού τουριστικών επιχειρήσεων και πελατών, μπορεί να καλυφθεί, αντίστοιχα «μαγικά», σε διάστημα λίγων 24ώρων;» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Σύμφωνα με την ΠΟΞ η διαχείριση των σχετικών διαδικασιών, δείχνει να χαρακτηρίζεται από μία ελαφρότητα πλήρως αναντίστοιχη της βαρύτητάς του για το μέλλον των χιλιάδων ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος φόρος διαμονής θα επιβάλλεται σε κάθε διανυκτέρευση που θα πραγματοποιείται στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας. Η Ομοσπονδία έχει εδώ και μήνες προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες αυτού του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό, στην ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού προϊόντος και κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία.