Αρχική Επιχειρήσεις Tελευταίος κύκλος αιτήσεων για χρηματοδότηση εταιρειών από τη Google

Tελευταίος κύκλος αιτήσεων για χρηματοδότηση εταιρειών από τη Google

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άνοιξε σήμερα ο έκτος και τελευταίος γύρος αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Digital News Innovation Fund της Google, το οποίο ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, με σκοπό να τονώσει την καινοτομία στην ευρωπαϊκή βιομηχανία ειδήσεων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον έκτο γύρο λήγει στις 3 Δεκεμβρίου.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του, το DNI Fund παρέχει χρηματοδότηση, χωρίς δεσμεύσεις, σε εταιρείες ή άτομα που αναζητούν ευκαιρίες -και χρηματοδότηση- προκειμένου να πειραματιστούν. Από την ημέρα που εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα έως σήμερα, το DNI Fund έχει υποστηρίξει πάνω από 559 φιλόδοξα προγράμματα ψηφιακής δημοσιογραφίας – είτε βοηθώντας ερευνητές-δημοσιογράφους με εργαλεία που ευνοούν τις συνεργασίες εκτός συνόρων, είτε δημιουργώντας λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που επιτρέπει στα επιχειρηματικά μοντέλα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας να ευδοκιμήσουν, είτε χρησιμοποιώντας το VR για να βοηθήσουν και άλλους να καταρρίψουν τους τοίχους που εμποδίζουν την ενσυναίσθησή τους.

Συνολικά, έχουν δοθεί χορηγίες σε περισσότερα από 115,2 εκατομμύρια ευρώ σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς, σε 30 χώρες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Fund απευθύνεται σε καθιερωμένους εκδότες, σε Μέσα με αποκλειστικά διαδικτυακή παρουσία, σε νέα ειδησεογραφικά startups, σε συνεργατικές συμπράξεις και σε ιδιώτες, που έχουν έδρα στις χώρες της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών. “Αναζητούμε διαρκώς μεγάλες ιδέες και καλωσορίζουμε κάθε λαμπρό σχέδιο για το οποίο οι αιτούντες, ειδικά οι νέοι, χρειάζονται χρόνο, χώρο και χρηματοδότηση προκειμένου να το υλοποιήσουν. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες χρηματοδότησης: H Πρωτότυπη (μέχρι 50.000 ευρώ), Η Μεσαία (έως 300.000 ευρώ) και η Μεγάλη (από 300.000 έως και 1.000.000 ευρώ)”.

Σε αυτόν τον γύρο, το DNI Fund αναζητά καινοτόμες προσεγγίσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών ειδησεογραφικών μοντέλων, είτε πρόκειται για διαφοροποίηση των ροών εσόδων, είτε για δημιουργικές εφαρμογές της τεχνολογίας που εξοικονομούν κόστος, είτε για ενίσχυση όλων των παραγόντων που αφορούν σε έσοδα από αναγνώστες(π.χ. συνδρομές, κ.λπ.) ή σχεδιάζοντας νέους τρόπους σκέψης για τη δημιουργία εσόδων μέσω προϊόντων και εμπλοκής των χρηστών.

Οι υποψήφιοι των οποίων το έργο εμπίπτει στις μεσαίες και μεγάλες κατηγορίες θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η πρότασή τους θα συνοδεύεται από σαφώς προσδιορισμένες ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων. Οι υποψήφιοι της πρώτης κατηγορίας (πρωτότυπο) δεν χρειάζεται να πληρούν αυτή την προϋπόθεση και μπορούν να παραμείνουν εστιασμένοι αποκλειστικά στην καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και φόρες αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του DNI Fund. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν, στα αγγλικά, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 23.59. Οι παραλήπτες χρηματοδότησης θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του 2019.