Αρχική Ελλάδα Συνδικάτο ΟΤΑ: Η Κυβέρνηση φέρνει 30.000 απολύσεις στο δημόσιο

Συνδικάτο ΟΤΑ: Η Κυβέρνηση φέρνει 30.000 απολύσεις στο δημόσιο

235
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λύση στο πρόβλημα που έχει ξεσπάσει με τους συμβασιούχους μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις τους από ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου αναζητά το Συνδικάτο ΟΤΑ.

Αντιπροσωπεία από τα Συνδικάτα, τα σωματεία αλλά και από τις επιτροπές συμβασιούχων συναντήθηκαν με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γεροβασίλη με τα εξής αιτήματα. Να φέρει η κυβέρνηση άμεσα νομοθετική ρύθμιση και μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε Αορίστου, να τους καταβληθούν κανονικά τα δεδουλευμένα τους αλλά και να μην επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ πίσω από τους μισθούς τους μετά τις παρατάσεις των συμβάσεων τους.

Οι εργαζόμενουν καταγγέλουν ότι η Κυβέρνηση θα φέρει 15.000 απολύσεις στους ΟΤΑ και άλλες 15.000 στο υπόλοιπο δημόσιο με βάση τα λεγόμενα της υπουργού.

Στις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι η κυβέρνηση έχει τη μοναδική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η υπουργός προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής «περιμένετε να δούμε την απόφαση» ήταν τα πρώτα λόγια της. Για το μόνο που δεσμεύτηκε είναι ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην επιστρέψουν τους μισθούς από τις παρατάσεις πίσω, ενώ όσο αφορά τη μετατροπή των συμβάσεων το μόνο που δήλωσε είναι ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα με βάση το σύνταγμα και ότι αν φέρει μια νομοθετική ρύθμιση φοβάται ότι η αντιπολίτευση θα προσφύγει και ο νόμος θα καταπέσει και ότι έχει βάλει νομικούς να εξετάσουν το πρόβλημα.

Τέλος σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο, ασκεί δριμύτατη κριτική και στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, υποστηρίζοντας: «Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εσωτερικών. Παρότι είχαμε κλείσει ραντεβού και γνώριζε ότι πολλοί συνάδελφοι ταξιδεύουν όλη νύχτα, αυτός έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους εργαζόμενους και προτίμησε να πάει στη βουλή να υποστηρίξει την αντεργατική πολιτική και το 4ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση του».