Αρχική Εργασιακά Συνάντηση την Τετάρτη εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ

Συνάντηση την Τετάρτη εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Συντονιστικό Εργαζομένων στους ΟΤΑ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ καλούν όλους τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, πρωτοβουλίες, επιτροπές εργαζομένων, σωματεία, σε συνάντηση την Τετάρτη 10/4/19, 6:00 μ. μ Βερανζέρου 13, 5ος όροφος ( δίπλα στην πλ. Κάνιγγος) για να συντονίσουν  και να εντείνουν τον αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «τα προγράμματα αυτά που προωθούνται από Ε.Ε. σε αγαστή συνεργασία και με τη σημερινή και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν στόχο τη παραπέρα ελαστική – φτηνή εργασία και στο δημόσιο τομέα καταπατώντας στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες.
Γι αυτό ζητάμε τη κατάργηση όλων αυτών των αντεργατικών προγραμμάτων που ανακυκλώνουν ουσιαστικά την ανεργία, με αποτέλεσμα κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια και κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά να μη μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις άμεσες καθημερινές ανάγκες τους».

Τονίζουν ακόμη ότι στην πρώτη  συγκέντρωση που έγινε τον Ιανουάριο και στη συνάντησή τους με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας  τέθηκαν στο τραπέζι τα θέματα που τους απασχολούν.

«Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να μας ένταξη στον κατώτερο μισθό κάτι που απέχει πολύ από την εφαρμογή του μισθολογίου και της συλλογικής σύμβασης   των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Προχώρησε η εφαρμογή της εγκυκλίου για την ασφαλιστική μας κάλυψη από την πρώτη ημέρα», αναφέρουν.

Οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα ζητούν:

  • Ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα για όλους
  • Εφαρμογή του μισθολογίου και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
  • Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (Μ.Α.Π. Ιατρικές εξετάσεις).
  • Καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους μετά το τέλος του προγράμματος για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Δωρεάν μετακίνηση όσο διαρκεί το πρόγραμμα.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμιά απόλυση.