Αρχική Ελλάδα Στο σφυρί τα ακίνητα του Δημοσίου – Task Force «ψάχνει» τα φιλέτα

Στο σφυρί τα ακίνητα του Δημοσίου – Task Force «ψάχνει» τα φιλέτα

224
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια νέα Task Force που θα αναλάβει την αποστολή να εντοπίσει στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας, όλα εκείνα τα ακίνητα που μπορούν να θεωρηθούν κατάλληλα για αξιοποίηση συγκροτεί τ υπουργείο Οικονομικών. 

Η ομάδα εργασίας, η οποία πλαισιώνεται από 39 στελέχη διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ακόμα και του υπουργείου Μετανάστευσης, καλείτε να φέρει σε πέρας  ίσως μια από τις πιο δύσκολες αποστολές των τελευταίων ετών. Να κάνουν ουσιαστική καταγραφή των ακινήτων και εν συνεχεία να ξεχωρήσουν την «Ηρα από το στάρι» , δηλαδή να φέρουν στην επιφάνει τα ακίνητα που θα φέρουν ζεστό χρήμα στο κρατικό κορβανά!

Τα κριτήρια έρευνας και εντοπισμού ακίνητων αφορούν χαρακτηριστικά θέσης ακινήτου, είδος και μέγεθος ακινήτου, επιτρεπόμενες χρήσεις, κατάσταση ακινήτου, τρέχουσα χρήση, προσβασιμότητα. Ως προς το επίπεδο ωριμότητας του ακινήτου, μπορούν να αναζητούνται στοιχεία που αφορούν τους τίτλους ιδιοκτησίας, πολεοδομικά στοιχεία, αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, πράξεις χαρακτηρισμού δασαρχείου, ύπαρξη καθορισμού αιγιαλού, κατοχή από άλλους, ιδιοκτησιακές αμφισβητήσεις.