Αρχική Επιχειρήσεις Στ. Τσοτσορός: Προτεραιότητα ΑΟΖ και διαγωνισμοί νέων οικοπέδων

Στ. Τσοτσορός: Προτεραιότητα ΑΟΖ και διαγωνισμοί νέων οικοπέδων

162
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την έναρξη της προετοιμασίας των διαβουλεύσεων για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και την άρση της απαγόρευσης ερευνών πέραν των έξι μιλίων, ζήτησε ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων, Στάθης Τσοτσορός, από το βήμα συνεδρίου για τους υδρογονάνθρακες.

«Έστω και καθυστερημένα, καθώς επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε προγραμματισμός και στρατηγικός σχεδιασμός, οι προοπτικές είναι ελπιδοφόρες» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αξίωσε την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των τριών χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και της θαλάσσιας περιοχής νοτιοδυτικά της Κρήτης, διαμηνύοντας ότι «τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ-0,97% κινούνται συστηματικά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών».

Ο πρόεδρος του Ομίλου εξέφρασε πάντως, την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι εξελίξεις στον τομέα των ερευνών δρομολογούνται με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να συμπέσουν χρονικά με την εφαρμογή της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που οδηγεί σε μείωση της χρήσης ορυκτών ενεργειακών πόρων.

Ο κίνδυνος, όπως προειδοποίησε, είναι να γίνουμε θεατές της κατάρρευσης των προσδοκιών, αφού βεβαιωθούν τα κοιτάσματα, καθώς το τεχνοοικονομικό περιβάλλον θα καθιστά την εκμετάλλευσή τους απαγορευτική.