ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κλίμα έντασης ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Το βαρύ περιβάλλον που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω των συγκρούσεων του ΠΑΜΕ με τις υπόλοιπες παρατάξεις της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) σημαδεύει το φετινό συνέδριο που συμπίπτει και με τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού σκηνικού είναι το γεγονός πως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της ΓΣΕΕ, αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων, δεν κατάφερε τελικά παρά τις τρεις προσπάθειες, να πραγματοποιήσει το συνέδριό της και να εκλέξει τους 25 – 30 σύνεδρους που θα λάμβαναν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες της Καλαμάτας για τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας. Το εκρηκτικό κλίμα μεταφέρεται και στην Καλαμάτα. Σήμερα το απόγευμα, ενώ η πλειοψηφία θα πραγματοποιεί εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Συνεδρίου έξω από το Εργατικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Δεν είναι τυχαίο πως αναμένονται στην Καλαμάτα αυξημένες δυνάμεις της αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση στο συνέδριο της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμμετέχουν 350 σύνεδροι, που εκπροσωπούν 146 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από ολόκληρη τη χώρα. Στο μεταξύ, χθες στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας παρουσιάστηκε έρευνα εθνικής κλίμακας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την εταιρία Alco, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι σε σχέση με την παρούσα απασχόλησή τους.