Αρχική Ελλάδα «Ραβασάκια» σε 1.150.000 ανασφάλιστα χήματα

«Ραβασάκια» σε 1.150.000 ανασφάλιστα χήματα

428
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Άρχισαν οι «καμπάνες» σε όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα, καθώς οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προχώρησαν σε διασταυρώσεις όλων των δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν περίπου 1.150.000 οχήματα χωρίς ασφάλιση, ενώ ήδη το TAXISnet άρχισε να στέλνει τα πρώτα ραβασάκια προκαλώντας ακόμα ένα πονοκέφαλο στους οδηγούς.

Οι κάτοχοι των οχημάτων που εντοπίστηκαν, ήδη ενημερώθηκαν με μήνυμα στη θυρίδα TAXISnet, ενώ είναι σε εξέλιξη η αποστολή μηνυμάτων στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Όσοι λάβουν μήνυμα, στο TaxisNet και στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, από τις αρχές, θα πρέπει να να προβούν άμεσα στην ασφάλιση του οχήματος τους, έχοντας προηγουμένως πληρώσει παράβολο ύψους 250 ευρώ, το οποίο έχει δημιουργηθεί, μάλιστα, από την ΑΑΔΕ   για κάθε Α.Φ.Μ. ιδιοκτήτη.

Το παράβολο οφείλεται, μάλιστα, σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά από την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν από την ειδοποίηση της ΑΑΔΕ.

Όσοι πήραν το ραβασάκι αλλά έχουν ασφαλισμένο το όχημα τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην ασφαλιστική τους, ενώ αν πρόκειται για όχημα που έχει τεθεί σε ακινησία ή  έχει λανθασμένα στοιχεία ή έχει μεταβιβαστεί, περιμένει η… ουρά της εφορίας ή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Μεταφορών,

Όσοι, πάλι, επιλέξουν να αδιαφορήσουν, μετά από την παρέλευση διμήνου τα στοιχεία τους  θα αποσταλούν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας κ.λ.π.)».