Αρχική Επιχειρήσεις “Ψήφος εμπιστοσύνης” στα ΕΛΠΕ – Αρχίζει η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

“Ψήφος εμπιστοσύνης” στα ΕΛΠΕ – Αρχίζει η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

261
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμβαση για την παραχώρηση των περιοχών Άρτα – Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης, ενώ σειρά πήρε  υπογραφή της σύμβασης με τον πρόεδρο της Energean, Μαθιό Ρήγα, για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

“Διαβεβαιώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να καταγράψουμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους. Ευχή μας είναι να προκύψει μια πιο πλούσια χώρα και πιο δυνατή εταιρία”, ανέφερε με αφορμή το γεγονός ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι «στην προσπάθεια για διεθνείς συμμαχίες ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα είναι η ύπαρξη σταθερότητας στη χώρα».

Όλες οι συμβάσεις θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης θα ακολουθήσει (μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο) η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του μπλοκ 2 στο Ιόνιο (δυτικά της Κέρκυρας) στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ – Total και Edison και του μπλοκ 10 (Κυπαρισσιακός κόλπος) στα ΕΛΠΕ.

Από τη πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης υπογράμμισε ότι με την υπογραφή των συμβάσεων σηματοδοτείται η έναρξη των ερευνών για εντοπισμό και αξιοποίηση υδρογονανθράκων. «Τηρήσαμε με ευλάβεια όλα τα προαπαιτούμενα, εξετάσαμε τις περιβαλοντικές παραμέτρους, έχουμε στρατηγικές μελέτες περιβαλοντικών επιπτώσεων για όλες τις περιοχές. Επιδιώκουμε να εκμεταλλευθούμε τις εγχώριες πηγές ενέργειας με βασική προυπόθεση την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας.