Αρχική Εργασιακά Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, είτε απασχολούνται σε θέση πλήρους απασχόλησης ή part time, ακόμη κι αν είναι ορισμένου χρόνου ή εργάζονται ως ωρομίσθιοι.

Η τελευταία προθεσμία καταβολής του δώρου είναι η 21η Δεκεμβρίου, ενώ το δώρο δεν υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και δεν αποτελεί παροχή σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Όσοι εργαζόμενοι έπιασαν δουλειά το τελευταίο διάστημα, ή αποχώρησαν από την εργασία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θέλουν να υπολογίσουν τι τμήμα του δώρου Χριστουγέννων αναλογεί στην χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης, μπορούν να το αναζητήσουν την on line εφαρμογή του ΚΕΠΕΑ: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Εκεί θα πρέπει να αναγράψουν το μισθό τους και την ημερομηνία πρόσληψης, ώστε να μάθουν με ακρίβεια τι δώρο αντιστοιχεί στο διάστημα απασχόλησής τους.

Υπενθυμίζεται πως για τον υπολογισμό του δώρου, λαμβάνεται υπόψιν η χρονική περίοδος από την 1η Μαίου και φτάνει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.