Αρχική ΟΑΕΔ Πότε θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ το Δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

Πότε θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ το Δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές θα καταβάλει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού το δώρο Χριστουγέννων 2017 και τα επιδόματα ανεργίας.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων 2017 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Επίσης, από την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 11 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2018.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Στο μεταξύ μέχρι την 21η Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, είτε απασχολούνται σε θέση πλήρους απασχόλησης ή part time, ακόμη κι αν είναι ορισμένου χρόνου ή εργάζονται ως ωρομίσθιοι.

Το δώρο μπορεί να καταβληθεί και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία, ενώ δεν υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και δεν αποτελεί παροχή σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1η Μαίου και φτάνει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.