Αρχική Δικαιολογητικά Περιθώριο έως τις 31 Αυγούστου για διορθώσεις λαθών στο ΚΕΑ

Περιθώριο έως τις 31 Αυγούστου για διορθώσεις λαθών στο ΚΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έως τις 31 Αυγούστου έχουν περιθώριο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) να διορθώσουν τυχόν προβλήματα που έχουν ανακύψει με τον τραπεζικό τους λογαριασμό, ή να προχωρήσουν σε διορθώσεις αιτήσεων στην πλατφόρμα του keaprogram, προκειμένου να μην το χάσουν.

Το υπουργείο Εργασίας προειδοποιεί όσους δικαιούχους του ΚΕΑ δεν έχουν λάβει χρήματα λόγω προβλημάτων που έχουν προκύψει με τα στοιχεία τους ή τον τραπεζικό τους λογαριασμό να τα διορθώσουν άμεσα, αν δεν θέλουν να ανακληθεί η αίτησή τους.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης, αλλά δεν αναγνωρίζεται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής των μηνών που χάθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εκατοντάδες δικαιούχοι του ΚΕΑ που δεν έχουν λάβει χρήματα λόγω λαθών στις αιτήσεις τους ή μη επικαιροποίησης των στοιχείων του λογαριασμού τους, καθώς οι τράπεζες απαιτούν επιβεβαίωση των στοιχείων μέσω προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Στο μεταξύ την Παρασκευή 25 του μήνα, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 266.407 δικαιούχων το ποσόν των 61.700.000 ευρώ για να πληρωθεί το ΚΕΑ Αυγούστου.

Η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό
είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.