Αρχική Πολιτική Π.Σκουρλέτης: Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο

Π.Σκουρλέτης: Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων. Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και ξεκαθάρισε ότι θα αναζητήσει λύση προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτό το χάος που επικρατεί στους. 

“Κάποιος που δουλεύει 8, 10, 12 χρόνια σε ένα πρόγραμμα ή παιδικό σταθμό, καθένας αντιλαμβάνεται τι ανάγκες καλύπτει, υποσχεθήκαμε ότι θα αναζητήσουμε μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους και να τελειώσει το «μπάχαλο» σε Δήμους, ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών”

Ωστόσο, πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις χιλιάδες μονιμοποιήσεις που “προωθεί” η Κυβέρνηση. «Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο (…) όπως γράφει ο Τύπος και αναφέρουν ορισμένα ΜΜΕ», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι: “Σκοπεύουμε, με ένα συστηματικό τρόπο το ερχόμενο χρονικό διάστημα να καλέσουμε όλα τα κόμματα για να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων, να δούμε ποιοι τελικά καλύπτουν άλλου είδους ανάγκες και να αποκαλύψουμε τις πραγματικές τους σχέσεις, για να προσδιορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το «μπάχαλο» στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στους δήμους. Συνεπώς δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις. Μιλάμε για ανθρώπους που ήδη απασχολούνται. Μιλάμε, θα έλεγα, για αποκατάσταση και αποκάλυψη πραγματικών εργασιακών σχέσεων”

 

 

Το επόμενο διάστημα τα κόμματα θα κληθούν με συστηματικό τρόπο για την καταγραφή όλων των περιπτώσεων συμβασιούχων, «ποιοι τελικά καλύπτουν άλλου είδους ανάγκες, να αποκαλύψουμε τις πραγματικές τους σχέσεις, να προσδιορίσουμε συγκεκριμένο πλαίσιο για να σταματήσει το μπάχαλο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους Δήμους», όπως είπε.
«Άρα, δεν μιλάμε για καινούργιες προσλήψεις, μιλάμε για ανθρώπους που ήδη απασχολούνται, για αποκατάσταση και αποκάλυψη πραγματικών εργασιακών σχέσεων … Κάποιος που δουλεύει διαρκώς 8, 10, 12 χρόνια σε ένα πρόγραμμα ή σε παιδικούς σταθμούς, ο καθένας αντιλαμβάνεται τι ανάγκες καλύπτει», όπως σημείωσε.
Ο υπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο τομέας της καθαριότητας είναι ειδική περίπτωση, καθώς οι εργαζόμενοι πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, «δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον κρατικό προϋπολογισμό».