Αρχική Υπουργεία Π. Κουρουμπλής: «Δεν προκύπτει θέμα λαθρεμπορίου με το “τσιγαράδικο” της ΣΕΚΑΠ»

Π. Κουρουμπλής: «Δεν προκύπτει θέμα λαθρεμπορίου με το “τσιγαράδικο” της ΣΕΚΑΠ»

179
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι έλεγχοι δεν έδειξαν περίπτωση λαθρεμπορίου στο «τσιγαράδικο» της ΣΕΚΑΠ τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο υπουργός τόνισε ότι με βάση τις πληροφορίες του δεν προκύπτει κανένα θέμα λαθρεμπορίου αλλά και ότι σε κάθε περίπτωση η υπόθεση είναι στα χέρια του εισαγγελέα.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, «συλλαμβάνονται διαρκώς πλοία με λαθραία και το Λιμενικό Σώμα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Σε ό,τι αφορά στα τσιγαράδικα, επειδή πολλά λέγονται για το συγκεκριμένο πλοίο θα ήθελα να δηλώσω πως έγιναν οι έλεγχοι και δεν διαπιστώθηκε ότι στα αμπάρια του είχε όπλα ή ναρκωτικά.

Τα τσιγάρα διαπιστώσαμε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, ότι εξήχθησαν από τη ΣΕΚΑΠ στο Μαυροβούνιο με νόμιμο τρόπο. Αλλά -όπως προσθέτει ο υπουργός Ναυτιλίας- εύκολα μας αρέσει να λέμε “υπάρχει αυτό, υπάρχει εκείνο”. Οι πληροφορίες που έχω εγώ, και από το τελωνείο, είναι ότι δεν προκύπτει θέμα λαθρεμπορίου».

«Τώρα έχουμε ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, διότι κάναμε πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονται κάποιοι, γιατί ακριβώς θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και να έχουμε σαφή εικόνα. Η υπόθεση είναι στον εισαγγελέα. Άρα δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις εργασίας», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.