Αρχική Αγρότες ΟΓΑ: Λήγουν οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

ΟΓΑ: Λήγουν οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε μια εβδομάδα, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

Ο Λογαριασμός προσφέρει επτά προγράμματα «ανάσα» για 330.000 ασφαλισμένους και αγρότες θέτει σε εφαρμογή ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ. Η συνολική δαπάνη ξεπερνάει για το 2017 τα 14.000.000 ευρώ και αντιστοιχεί σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

Αναλυτικά, τα προγράμματα είναι τα εξής:

  • Κοινωνικός / ιαματικός τουρισμός : 59.000 δικαιούχοι.
  • Εκδρομικό πρόγραμμα : 12.500 δικαιούχοι.
  • Δωρεάν παροχή βιβλίων : 175.000 δικαιούχοι.
  • Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου : 66.000 δικαιούχοι.
  • Χρηματικά βοηθήματα : 1.300 πολύτεκνες μητέρες.
  • Επιμορφωτικά σεμινάρια : 20.000 νέοι αγρότες.

Το έβδομο πρόγραμμα αφορά τους πληγέντες της Λέσβου και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων. Ειδικότερα, ο φορέας αποφάσισε να ελέγξει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις για Οικογενειακά Επιδόματα και Ανασφάλιστους Υπερήλικες από τις σεισμόπληκτες περιοχές, να χορηγήσει στις πολύτεκνες αγρότισσες του νομού Λέσβου προσαύξηση 50% στο εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται από τον ΛΑΕ (1.500 ευρώ αντί για 1.000 ευρώ), να διεθέσει 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού ειδικά για τους αγρότες της Λέσβου, να αυξήσει τα δελτία κοινωνικού τουρισμού τις διανυκτερεύσεις από 5 σε 10 για όλους όσοι επιλέξουν ως προορισμό την Λέσβο και τέλος να διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους ΛΑΕ του νομού Λέσβου, που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, δωρεάν βιβλία (αξίας 20€ / δικαιούχο).

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα αναμένονται 1η Αυγούστου.