Αρχική Ασφάλιση Νέα παράταση σε εισφορές και ΑΠΔ ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας

Νέα παράταση σε εισφορές και ΑΠΔ ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με τον ΕΦΚΑ, καθώς τα λάθη και οι αστοχίες στα πρώτα ειδοποιητήρια του φορέα σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην έκδοση των εγκυκλίων, αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες παρατάσεις των προθεσμιών καταβολής των εισφορών.

Τα λάθη που εντοπίστηκαν στα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου θα οδηγήσουν στην επανακοινοποίησή τους (διορθωμένα), αλλά και σε νέα παράταση των εισφορών Φεβρουαρίου (η προθεσμία τους λήγει την Μ.Πέμπτη).

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, παράταση θα δοθεί στους γιατρούς ασφαλισμένους του τέως ΤΣΑΥ -ΕΤΑΑ που είναι και μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στους μισθωτούς του τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που διαθέτουν «μπλοκάκι», αφού μόλις χθες βγήκαν οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι με το ύψος των νέων εισφορών τους. Παράταση μελετάται και για την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, αλλά και των εισφορών που αφορούν στο β’ εξάμηνο του 2016 για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ

«Το χάος που επικρατεί στον ΕΦΚΑ θυμίζει Βαβέλ» τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Φορέας έχει αποστείλει ειδοποιητήρια ακόμη και σε συνταξιούχους που έχουν στην κατοχή τους μετοχές, σε ασφαλισμένους ομόρρυθμων εταιρειών που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (καθώς δεν δόθηκαν τα στοιχεία από την Α.Α.Δ.Ε.), σε μέλη ΕΠΕ που δεν υπήρχαν εισοδήματα κ.α.

Υπενθυμίζεται πως όσοι εντοπίζουν προβλήματα υπολογισμού και λαθών στα ειδοποιητήριά τους θα πρέπει να προσέρχονται στα οικεία υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ για την επίλυσή τους, καθώς δεν υπάρχει ακόμη διαδικασία ενστάσεων και προσφυγών.

 

.