Αρχική Περιφέρειες ΝΔ: Βολές κατά Δούρου για χωροθέτηση χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στο Κορωπί

ΝΔ: Βολές κατά Δούρου για χωροθέτηση χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στο Κορωπί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Βολές» κατά της Ρένας Δούρου, εξαπολύει ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με τη απόφαση της, να προχωρήσει στη χωροθέτηση χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στα λατομεία Κορωπίου.

Ειδικότερα, με δήλωση του, ο Β. Οικονόμου, σημειώνει:

«Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής να χωροθετήσει εγκαταστάσεις διαχείρισης -τελικής διάθεσης απορριμμάτων στα λατομεία Κορωπίου (ΤΡΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΠΟΡΤΣΙ) είναι ένα ακόμη λάθος βήμα της κ. Δούρου.

Η μελέτη που έχει παρουσιαστεί δεν είναι τεκμηριωμένη καθώς από μόνη της η επιλογή της περιοχής των λατομείων στο Δήμο Κρωπίας είναι άκρως προβληματική. Στη σχετική μελέτη δεν έχει συνυπολογιστεί ότι τα λατομεία βρίσκονται κοντά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ότι υπάρχει μείζον δασικό θέμα, ότι περιλαμβάνονται εκτάσεις σε χώρο που έχει κηρυχτεί αρχαιολογικός καθώς επίσης και ότι εκτάσεις του εμπίπτουν εντός των ορίων της Βιομηχανικής Ζώνης.

Καλώ τον ΕΔΣΝΑ να λάβει υπόψη το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που έχει καταρτίσει ο Δήμος Κορωπίου και να μπει σε μια ουσιαστική διαβούλευση με τον Δήμο άλλα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προκύψουν προτάσεις και κυρίως λύσεις. «Το αποφασίζουμε και διατάζουμε» χωρίς να έχουμε συνυπολογίσει ουσιαστικές παραμέτρους, δεν δίνει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και δημιουργεί συνθήκες έντασης με την τοπική κοινωνία του Δήμου Κρωπίας».