Αρχική Πολιτική Μητσοτάκης: Δε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, αλλά θα υπάρξει αξιολόγηση

Μητσοτάκης: Δε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, αλλά θα υπάρξει αξιολόγηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη δέσμευσή του ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, αλλά θα υπάρξει αξιολόγηση και θα τηρηθεί ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε αποχωρήσεις εξέφρασε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση με θέμα «Δημόσιο με αξιοπρέπεια, Δημόσιο για τους πολίτες».  

«Θεωρώ τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αποκλειστική του αποστολή είναι η καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη» επισήμανε. Γι αυτό, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «και είμαι αποφασισμένος να γκρεμίσω το κομματικό κράτος και να χτίσουμε μαζί ένα αξιοκρατικό Δημόσιο που θα έχει ως αποκλειστική του αποστολή την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Όπως εξήγησε, οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. «Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί και να λείπουν νοσηλευτές» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν η πραγματική οικονομία στενάζει δεν νοείται το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο να έχει αυξηθεί κατά 612 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία τριετία» είπε δε.

Η αξιολόγηση, διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων. «Το μοντέλο μας θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά και μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται για να βελτιωθούν ή θα μετακινούνται σε άλλες θέσεις» αποσαφήνισε.

Για τις ΣΔΙΤ είπε ότι «το Δημόσιο δεν έχει να φοβάται τίποτα από τη συνεργασία του με τον ιδιωτικό τομέα. Έχει μόνον να κερδίσει, όπως και οι πολίτες που θα απολαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες». «Αποδείχθηκε με τα 24 σχολεία στην Αττική και στην διαχείριση απορριμμάτων σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία» πρόσθεσε.