Αρχική Ασφάλιση Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η πληρωμή των εισφορών Οκτωβρίου

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η πληρωμή των εισφορών Οκτωβρίου

177
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες υπέρ της κύριας ασφάλισης και της υγείας για τον μήνα Οκτώβριο του 2017. 

Αυτό ανεφερε σε χθεσινή ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), υπογραμμίζοντας ότι , οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Πέμπτη 30.11.2017, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Υπενθυμίζεται ότι από το νέο έτος, οι εισφορές θα καθορίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί, οδηγώντας σε δραματικές αυξήσεις.