Αρχική Επιχειρήσεις Λουκέτα σε εργοστάσιά τους βάζουν ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas και Νestle

Λουκέτα σε εργοστάσιά τους βάζουν ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas και Νestle

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο σφυρί βγάζει η ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas τα ελαιόλαδα Άλτις, Ελάνθη και Solon. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία, η μεταφορά των τριών μαρκών σε νέα ιδιοκτησία αναμένεται να περιλαμβάνει και το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η η Ελαΐς – Unilever με τα σήματα Άλτις, Ελάνθη και Solon είναι leader στην ελληνική αγορά ελαιόλαδου με δεύτερη μεγαλύτερη την Μινέρβα.

Την ίδια στιγμή, πάντως η Unilever θα μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας (απορρυπαντικά κλπ.) στο εργοστάσιο του Ρέντη, φιλοδοξώντας με αυτόν τον τρόπο, να διατηρήσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο την ανταγωνιστικότητά του ανάμεσα στα εργοστάσια του πολυεθνικού ομίλου στην Ευρώπη. Η εταιρεία υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητα της και η αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση των προοπτικών κερδοφορίας της στην Ελλάδα, ενώ θα δώσει ώθηση για επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά.

Νestle

Λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής παγωτών στον Ταύρο βάζει η Froneri Hellas, εταιρεία στην οποία είχε μεταφερθεί η δραστηριότητα παγωτού της Νestle το 2016. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παγωτού στην Ελλάδα, που ανήκε για πολλά χρόνια στη ΔΕΛΤΑ και στο οποίο παράγονταν όλα τα επιτυχημένα σήματα παγωτών που είχε δημιουργήσει η ΔΕΛΤΑ όπως τα BOSS, τα Magnum και τα Nirvana. Η Froneri Hellas αποτελεί την ελληνική θυγατρική της κοινοπραξίας που συνέστησαν από κοινού (50%-50%) ο Όμιλος Nestle με την R & R Ice Cream. Η μητρική FRONERI International Plc με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και δραστηριότητα σε 22 χώρες, αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα της στην Ελλάδα καθώς εμφάνιζε ζημιές. Έτσι, μένουν στον δρόμο 102 εργαζόμενοι, για τους οποίους η εταιρεία θα τρέξει πρόγραμμα συναινετικών αποχωρήσεων παρέχοντας παράλληλα ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών.