Αρχική Δήμοι «Κόφτης» ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τους δικαιούχους του ΚΕΑ

«Κόφτης» ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τους δικαιούχους του ΚΕΑ

495
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκίνησαν από χθες οι ηλεκτρονικής διασταυρώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ με τις νέες εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις, ενώ από 1ης Ιουνίου όσοι λαμβάνουν το επίδομα θα προμηθεύονται τρόφιμα και βασικά υλικά αγαθά δωρεάν, μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Σε ότι αφορά τους δικαιούχους του ΚΕΑ των οποίων δεν έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση (φορολογικού έτους 2016), η διασταύρωση γίνεται με την περυσινή (φορολογικού έτους 2015). Ωστόσο θα πρέπει όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού να έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση, διαφορετικά δεν θα εμφανιστούν στις νέες ή τροποποιητικές αιτήσεις του ΚΕΑ.
Σε ότι αφορά τη
διανομή των δωρεάν τροφίμων (περιλαμβάνεται και το κρέας) σε συνεργασία με το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, με την συνδρομή των συνεργαζόμενων ΜΚΟ.

Σημειώνεται πως προκειμένου να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ, χρειάζεται ο/η αιτών/ουσα να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα, μέσα από την φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ (https://keaprogram.gr/govnr).

Οι αιτούντες πρέπει να επιλέξουν τον Κοινωνικό Εταίρο και το Σημείο Διανομής από όπου επιθυμούν να εξυπηρετούνται, μέσα από σχετική λίστα επιλογών που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του ΚΕΑ. Για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του ΚΕΑ, είτε μέσω των Δήμων και των ΚΕΠ, είτε απευθείας από τους δικαιούχους, γεγονός που συνεπάγεται νέα ταλαιπωρία για τους πολίτες.