Αρχική Δήμοι Κακοκαιρία στο Ιόνιο-Νεκρός ένας 55χρονος στην Κέρκυρα

Κακοκαιρία στο Ιόνιο-Νεκρός ένας 55χρονος στην Κέρκυρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πολίτες περπατούν στους δρόμους της Αθήνας προσπαθώντας να προστατευτούν από την δυνατή βροχή , Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, στην Κέρκυρα από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε στη διάρκεια της νύχτας το νότιο τμήμα του νησιού.

Θύμα ένας 55χρονος, που ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητό του, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή Περιβόλι,όταν γύρω στις 10.00 το βράδυ, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή.

Στο αυτοκίνητο -τύπου τζιπ- επέβαιναν επίσης η σύζυγος και οι δύο ανήλικες κόρες του, που μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, σώθηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος μιλώντας τον ΑΘΗΝΑ 984 έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή στο νότιο τμήμα του νησιού όπως και στους Παξούς, καθώς προηγήθηκε ανεμοστρόβιλος που ξερίζωσε ελαιόδεντρα, παρέσυρε στέγες και καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας καταστροφές και στο οδικό δίκτυο.

Η σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόταν από χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού. Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Ηγουμενίτσα όπου η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 25 κλήσεις για απάντληση υδάτων.