Αρχική Οικονομία Κ. Παπανάτσιου: Ευνοϊκή ρύθμιση για μικροοφειλέτες-Δείτε τι είπε για φορολογικές δηλώσεις και...

Κ. Παπανάτσιου: Ευνοϊκή ρύθμιση για μικροοφειλέτες-Δείτε τι είπε για φορολογικές δηλώσεις και POS

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σταθμό Real, η κα Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι μελετάται να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση από την εφορία, που θα διευκολύνει τους οφειλέτες μικρών ποσών στην καταβολή τους.

Η υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης, ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και άλλων φόρων ενώ υποστήριξε πως εκτός των παραπάνω η ελληνική πλευρά ζητά τη μείωση φόρου εισοδήματος στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα αλλά και τη μείωση  των εισφορών.

Ποιοι κλάδοι θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά POS

Για τα POS η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι απομένει η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει ποια επαγγέλματα θα πρέπει υποχρεωτικά να τα διαθέτουν για τις πληρωμές εκ μέρους πολιτών. Ανάμεσα στους κλάδους που θα πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά τα POS θα είναι η εστίαση, οι επισκευές, η εκπαίδευση, ενοικιάσεις, η ένδυση και υπόδηση, οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια και τα τυχερά παιγνίδια. Οι κλάδοι αυτοί θα πρέπει υποχρεωτικά να βάλουν POS έως το τέλος Ιουνίου.

Καταληκτική ημερομηνία για φορολογικές δηλώσεις

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα είναι και φέτος η 15η Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και η 30η Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα, όπως τόνισε η κα Παπανάτσιου. Όσο αφορά το σύστημα εξόφλησης του φόρου αυτό θα παραμείνει ως έχει ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση καταβολής του φόρου θα είναι η 30 Ιουλίου.