Αρχική Υπουργεία Η ΕΛΑΣ θα αντικαταστήσει τα σεκιούριτι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ

Η ΕΛΑΣ θα αντικαταστήσει τα σεκιούριτι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τέλος εποχής για τους υπαλλήλους εταιρειών ιδιωτικής φύλαξης στους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ καθώς στο εξής η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι υπεύθυνη γι αυτούς, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει σε συνεννόηση με το υπουργείο Μεταφορών.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί θα διατεθούν αποκλειστικά για τη φύλαξη των σταθμών με στόχο να καλυφθούν σημαντικά κενά ασφαλείας που είχαν παρατηρηθεί στη λειτουργία του δικτύου.

Αλλάζει η φύλαξη στους σταθμούς το μετρό και του ηλεκτρικού όπως προανήγγειλαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Οι εταιρείες security θα αντικατασταθούν από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη «από το 2018 τη φύλαξη των σταθμών θα αναλάβουν 200 αστυνομικοί». Υπενθυμίζεται ότι στις χθεσινές πορείες άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων στον σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε ότι θα ενισχυθεί ο ρόλος της Αστυνομίας στην επιχειρησιακή λειτουργία της ΣΤΑΣΥ.

Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ακόμη ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίζονται επί τόπου ποινικά αδικήματα όπως κλοπές μέσα στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό αλλά και καταστροφές μηχανημάτων που είναι σύνηθες φαινόμενο ειδικά μετά από πορείες.