Αρχική Δήμοι Φεστιβάλ Πρόληψης και Ανακύκλωσης στο Δήμο Κηφισιάς

Φεστιβάλ Πρόληψης και Ανακύκλωσης στο Δήμο Κηφισιάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διήμερο «Φεστιβάλ Πρόληψης και Ανακύκλωσης» υλοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου , στη Βίλα Καζούλη σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, τον  Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και  Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (όπως η Ανακύκλωση Συσκευών, η ΕΕΑΑ, η ΕΔΟΕ κ.α.) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων.

Το φεστιβάλ στοχεύει στην καθιέρωση στο Δήμο Κηφισιάς ενός θεσμού ανάδειξης της πρόληψης και της ανακύκλωσης, μέσω του οποίου θα προβάλλονται τα αντίστοιχα θέματα.

Κατά την διάρκεια του διημέρου, θα υπάρχει πλούσια θεματολογία για την πρόληψη και την ανακύκλωση, βασικούς πυλώνες της Εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων. Παράλληλα εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν  καλές πρακτικές και  χρηματοδοτικά εργαλεία  για τέτοιου είδους δράσεις σε ημερίδα που θα γίνει την Δευτέρα 20/11 (10.30-14.00) στον ίδιο χώρο.

Για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ και με στόχο την ευαισθητοποίηση τους στον προαύλιο χώρο της Βίλας Καζούλη θα λειτουργήσει μια παιχνιδούπολη (Κυριακή 19/ 11/2017 και ώρες 15.00-20.00) που θα  περιλαμβάνει  ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, ζωγραφική, θεατρική παράσταση αλλά και συναυλία ανακύκλωσης.

Παράλληλα όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα πρόληψης και ανακύκλωσης με υλικό που θα διανέμεται και δράσεις που θα φιλοξενούνται στους χώρους της Βίλας Καζούλη.