Αρχική Περιβάλλον «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Παγώνει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Παγώνει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Να «παγώσει» η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», αποφάσισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετά από τις μεγάλες καθυστερήσεις που γνώρισε, νωρίτερα σήμερα, το σύστημα, αλλά και έπειτα από την ταλαιπωρία χιλιάδων ενδιαφερομένων.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα υποβάλλονταν οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», επρόκειτο να ενεργοποιηθεί την περασμένη Πέμπτη. Λόγω τεχνικών προβλημάτων, η ενεργοποίηση της πλατφόρμας μετατέθηκε. Αρχικά για χθες και στη συνέχεια για σήμερα. Πράγματι το πρωί η πλατφόρμα άνοιξε για να λειτουργήσει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Μάλιστα, η ιστοσελίδα «έπεσε» για κάποια ώρα, ενώ στη συνέχεια επανήλθε.

Δείτε ΕΔΩ τον ΟΔΗΓΟ του Dimosio.gr για το πρόγραμμα

Ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ενώ χιλιάδες πολίτες ήταν με το χέρι στο πληκτρολόγιο για να υποβάλλουν την αίτηση καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει καθυστερήσει σχεδόν δυο χρόνια.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι δεσμεύεται πως «η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα».

Από  νωρίς το πρωί της Τρίτης και μετά από μεγάλη καθυστέρηση ,η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr, ενεργοποιήθηκε όμως μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, πραγματοποιήθηκαν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών για τις οποιες διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού

Υπό τις δεδομένες συνθήκες που διαμορφώθηκαν ο Υπουργός αποφάσισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων να «παγώσει» τη διαδικασία. Όπως ανακοινώθηκε όμως τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν μέχρι εκείνη τις 5:30 μμ της Τρίτης θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια.

Όπως διευκρινίστηκε κανένας χρήστης δεν έχει ολοκληρώσει την υπαγωγή του στο πρόγραμμα.

Πλέον το Εξοικονομώ ΙΙ θα ενεργοποιηθεί ανά Περιφέρεια και η διαδικασία  θα έχει την ακολουθεί σειρά:

-Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

-Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

-Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Να σημειωθεί ότι ήδη με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου, 17.700 νοικοκυριά έχουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης για τη ένταξη τους στο πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ DIMOSIO.GR ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ