Αρχική Δήμοι Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι του Δήμου Σιθωνίας

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι του Δήμου Σιθωνίας

158
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Διοίκηση του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, κάνει γνωστό ότι:

«…μετά την σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Τζίτζιο Ιωάννη θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο αν δεν αλλάξει άμεσα απόφαση ο Δήμος, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα για όλους τους συμβασιούχους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος δηλώνει ότι στηρίζει τους συμβασιούχους λέγοντας ότι, δεν πρόκειται να κάνει καμιά απόλυση και δεν πρόκειται να χάσει κανείς τα χρήματά του.

Το νέο κώλυμα που επικαλείται, προκύπτει από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Πολυγύρου, όπου επέστρεψε αθεώρητα δύο νέα εντάλματα που αφορούν, το πρώτο έξι (6) συνολικά συμβασιούχους και το δεύτερο έναν (1) συμβασιούχο του Δήμου Σιθωνίας.

Βάσει των παραπάνω  ο Δήμος επιμένει ότι αδυνατεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα για όλους τους συμβασιούχους καθαριότητας, συνολικά (114) συμβασιούχων, αναφέροντας ότι οι νέες πράξεις είναι δεσμευτικές για όλους».

Η Διοίκηση του Σωματείου έκανε γνωστό, ότι οι νέες πράξεις που επικαλείται ο Δήμος, δεν είναι δεσμευτικές για τους συμβασιούχους που ήδη έχουν θεωρηθεί τα εντάλματα και πρέπει να γίνουν άμεσα οι πληρωμές.

«Θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Σιθωνίας ότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια. Σκοπός δεν είναι να δυσκολεύουμε την καθημερινότητά τους και κυρίως εντός τουριστικής περιόδου και ζητούμε την κατανόησή τους.

Καλούμε τους συμπολίτες να συμμετέχουν σε όποιες ενέργειες χρειαστεί να κάνουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Τίθεται σοβαρό θέμα διαβίωσης για εμάς, τις οικογένειές μας, το έχουμε ξανά ζήσει και πέρσι έξι (6) μήνες απλήρωτοι, είναι τραγικό να δουλεύεις και να μην αμείβεσαι.

Καλούμε να παρέμβει η Κυβέρνηση με άμεση Νομοθετική ρύθμιση σεβόμενοι το Σύνταγμα, δίνοντας οριστική λύση για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ζητούμε:

– Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Συμβασιούχων. (Κασσάνδρας, Αν. Μάνης, ΦοΣΔΑ, Κορίνθου)

– Άμεση καταβολή δεδουλευμένων.

– Καμία ιδιωτικοποίηση στους Ο.Τ.Α.

– Μόνιμη και Σταθερή Εργασία.

Καλούμε όλους τους συμβασιούχους του Δήμου, να βρίσκονται σε ετοιμότητα».