Αρχική Δήμοι Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

189
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου, διοργανώνονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας, καθημερινά, χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου και των διώξεων που υφίστανται. Η 20ή Ιουνίου είναι η ημέρα κατά την οποία παγκοσμίως μνημονεύεται το σθένος, το κουράγιο και η επιμονή εκατομμυρίων προσφύγων που άφησαν τα πάντα πίσω τους προκειμένου να γλιτώσουν από τη βία.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, οι ηγέτες του κόσμου συμφώνησαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας παγκόσμιας κίνησης συμπαράστασης με ορίζοντα το 2018, όπου όλα τα τμήματα της κοινωνίας θα σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες (#WithRefugees ) και θ` αναλάβουν και τα ίδια δράση, στο κομμάτι που τους αναλογεί, αντί να πέφτει το βάρος των μαζικών εκτοπισμών μόνο στα κράτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, στις 20 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, θα απευθυνθεί κάλεσμα προς όλους να προσθέσουν το όνομά τους στην καμπάνια #WithRefugees, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου ότι το κοινό παγκοσμίως στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες.